Veliki problemi sa igračkom kadrom

Velež bez puno ambicija u Posušju: Biće prilike i za juniore...

Samir Mlaćo
Iako su bili u igri za Evropu na dva fronta, nogometaši Veleža na kraju su ostali bez šanse da izbore istu.

Poraženi su od Zrinjskog u finalu Kupa, da bi zatim poraz doživjeli i u prvenstvu od FK Sarajevo, te tako završili svoje ambicije.

Sutra ih očekuje gostovanje kod HŠK Posušje, a jasno je da će biti mnogo promjena u igračkom kadru.

Rođeni dolaze bez većih ambicija, a Posušju su bodovi itekako potrebni.

“Došlo je to zadnje kolo, a ta utakmica dosta znači rivalu. Nama znači za respekt i poštovanje prema klubu, a sigurno ćemo ući dosta oslabljeni. Imamo dosta kažnjenih i povrijeđenih, a svi koji dobiju šansu moraju pokazati kvalitet i znanje.

Odmorit ćemo Hrkača i Haskića, imali su napornu sezonu, a neće biti Zeljkovića, Dejanovića, Ćukovića, Domića...., te će neki juniori dobiti šansu. Moraju igrati maksimalno ozbiljno sa željom i htijenjem za dobar rezultat. Moramo ostaviti dobar utisak u Posušju“, rekao je trener u stručnom štabu Veleža Avdo Kalajdžić.

Posušje je u prošlom kolu poraženo od Željezničara sa 3:0, iako su se momci sa Mokrog Doca dobro držali do pred sami kraj.

Krivca za poraz svakako mogu tražiti u u velikim greškama sudije Elvedina Topuzovića koji će vjerovatno biti i žestoko kažnjen za svoju 'predstavu' na Grbavici.

U Posušju su zaboravili na taj meč, iako je ostao gorak okus zbog prije svega sudija, te su se okrenuli nedjeljnom meču. Očekuje se ispunjen Mokri Dolac i proslava ostanka u ligi, što ovaj klub po svemu itekako zaslužuje. 

“Došli smo u Rim, ali želimo vidjeti papu. Ovim putem želimo pozvati sve Posušane i Posušanke, da napune stadion u nedjelju i zajedničkim snagama dođemo do cilja”, kazao je iskusni šef struke Posušja Branko Karačić, te tako jasno opisao cjelokupnu situaciju.

Posušje u ovaj meč ulazi sa desetog mjesta i 34 osvojena boda. Po 34 boda imaju još i Igman, Tuzla City i Sloga Doboj.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.