U Bosni i Hercegovini se nije proslavio, a sada evropski velikan za njega nudi milione

Levi Garcia na cijeni

U Bosni i Hercegovini se nije proslavio, a sada evropski velikan za njega nudi milione

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Fudbaler kojeg smo ne tako davno imali priliku gledati i u Bosni i Hercegovini gdje se, na našu sreću, nije proslavio, ovog bi ljeta u milionskom transferu mogao da ode u redove evropskog velikana. 

Atinski AEK ove je godine postao prvak Grčke, a imat će šansu da osvoji duplu krunu pošto će u finalu kupa ove zemlje igrati protiv PAOK-a.

Jedan od najzaslužnijih igrača za uspjehe kluba iz glavnog grada Grčke je Levi Garcia, te bi ovaj 25-godišnjak na ljeto mogao napraviti sjajan transfer.

Kako francuski "Sport" piše, za njegove usluge zainteresovan je ni manje ni više nego Lyon, te su spremni ponuditi AEK-u milionski iznos za njegove usluge.

On ima ugovor s AEK-om do ljeta 2025. godine, a iznos koji bi Grci za njega tražili je između sedam i deset miliona eura, što Lyonu sigurno nije problem platiti.

Ove sezone je reprezentativac Trinidada i Tobaga u svim takmičenjima upisao 36 nastupa uz 18 pogodaka i sedam asistencija, te na taj način skrenuo pažnju na sebe.

Oglasi

Titula prvaka Grčke mu je prva u karijeri, no već sutra će imati šansu da osvajanjem kupa Grčke stavi i drugi trofej u svoje vitrine.

Podsjetimo, ne tako davno, tačnije u ljeto 2021. godine ovog smo momka imali priliku gledati na Grbavici, no nije se proslavio ni on ni njegov tim.

AEK je gostovao kod Veleža u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige, a mostarski tim slavio je s 2:1. Garcia je odigrao svih 90 minuta.

U revanšu u Atini Velež je slavio nakon boljeg izvođenja penala, a Levi Garcia je u ovoj utakmici igrao 80 minuta, odnosno propustio je završnicu meča. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je u AEK stigao 2020. godine iz Beitar Jerusalema, a ranije je još igrao za Kiryat Shmonu, AZ Alkmaar, Excelsior, te Central FC i T&TEC SC u rodnoj zemlji. 

Za reprezentaciju Trinidada i Tobaga nastupio je 37 puta i postigao osam pogodaka. Ima i tri nastupa u U-20 selekciji ove zemlje. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi