Velež je izgubio, ali mladi napadač će zauvijek da pamti meč protiv Sarajeva i potez Nermina Haskića

Dževad Sijamija se oglasio na Facebooku

Velež je izgubio, ali mladi napadač će zauvijek da pamti meč protiv Sarajeva i potez Nermina Haskića

E. Čaušević

Velež je jučer na svom stadionu poražen u derbiju 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od Sarajeva (3:5) čime je ostao bez šansi da se plasira u Evropu. No, pored poraza jedan od igrača mostarskog kluba će zauvijek da pamti ovu utakmicu i potez kapitena Nermina Haskića.

Rođeni su u svega pet dana uspjeli da prokockaju šanse da se plasiraju u Evropu. Prvo su poraženi u finalu Kupa BiH od Zrinjskog, a jučerašnjim porazom od Sarajeva su izgubili priliku da se u Evropu plasiraju kroz prvenstvo.

U Mostaru smo gledali zaista spektakularnu utakmicu na kojoj smo vidjeli čak osam golova, a na kraju su gosti uspjeli da pobijede sa 5:3.

Velež je odlično počeo i poveo već u četvrtoj minuti preko Nemanje Anđušića, ali bordo klub je do kraja prvog dijela uspio da preokrene golovima Dala Varešanovića i Almedina Ziljkića.

U drugom poluvremenu briljirao je Renan Oliveira koji je zabio hat-trick, dok su golove za Velež u nastavku meča postigli Nermin Haskić i Dževad Sijamija.

Upravo se mladi Sijamija našao u centru pažnje nakon meča. Za ovog 21-godišnjeg Bugojanca ovo je bio debitantski pogodak u dresu mostarskog kluba i pored poraza Veleža sigurno je da će on ovu utakmicu zauvijek pamtiti.

Oglasi

Sijamija je pogodak postigao u 87. minuti s bijele tačke kada je postavio konačnih 3:5, a jutros se oglasio na Facebooku s posebnom porukom za Haskića.

Kapiten Rođenih je odlučio da neće izvoditi taj penal i loptu je dao upravo Sijamiji kako bi on zabio svoj prvi gol u dresu Veleža što se na kraju i desilo. Sijamija se oglasio na Facebooku kako bi se zahvalio svom saigraču na zaista sjajnom potezu.

"Žao mi je što nismo pobijedili, ali ovaj gol ću pamtiti do kraja života. Čast mi je imati kapitena kao što je Nermin Haskić, hvala ti majstore", napisao je Sijamija.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj 21-godišnji napadač inače ponikao je u bugojanskom Sport Preventu, a potom se priključio omladinskim kategorijama Veleža.

Također, prošlu sezonu igrao je na posudbi u Travniku u kojem je na 30 utakmica uspio postići šest golova i dodati tri asistencije. Za prvi tim Veleža odigrao je ukupno 12 utakmica u dosadašnjoj karijeri i sigurno je da se od njega na stadionu Rođeni u budućnosti mnogo očekuje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
pijacar
1 5
Noname992
Bilo bi ljepše i više fer da je dao loptu mladom dečku Puci koji je izborio penal jer je djete Veleža i dobio je priliku da se pokaže u prvom timu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi