Nevjerovatan podatak

Želite osvojiti titulu? Pozovite Kingsleya Comana jer je on magnet za njih!

Esmer Oštraković

Ekipa Bayerna jučer je na nevjerovatan način ponovo postala prvak Njemačke, a to je značilo i nastavak nevjerovatnog niza za fudbalera ovog kluba, Kingsleya Comana.

Coman, koji je postigao pobjednički gol u finalu Lige prvaka 2020. godine, osvojio je ligu svake sezone otkako je postao profesionalni fudbaler.

Njegova prva titula stigla je kada je imao 16 godina i od tada je svake godine prvak. Prvi put se to desilo sa ekipom PSG-a.

Igrač koji sada ima 26 godina, nakon PSG otišao je u ekipu Juventusa i sa tom ekipom je osvojio titulu prvaka, a onda je prešao u Bayern.

A sa Bayernom je napravio nevjerovatnu dominacu. Naime, čak 11 sezona u nizu je Bayern bio prvak Njemačke, a Coman je osam od tih 11 sezona bio član ovog tima.

Ipak, treba proznati i to da je titula ove sezone došla dosta teže nego što se to događalo u prošlim godinama za Bayern.

Činilo se da je Borussija Dortmud u perfekton poziciji da osvoji svoju prvu titulu prvaka Njemačke još od 2012. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je slavio na gostovanju, a ekipa Borussije Dortmud nije uspjela na svom terneu ostvariti pobjedu kako bi postala prvak Njemačke.

Naravno sve to izazvalo je suze nakon utakmice, ali to je fudbal i zato ga svi volimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.