Alphonso Davies je rekao da će otići ako Salihamidžić ne bude u klubu, uslijedila je brza reakcija

Ipak nije kako se pričalo

Alphonso Davies je rekao da će otići ako Salihamidžić ne bude u klubu, uslijedila je brza reakcija

Edmir Škorić

Alphonso Davies danas je sa Bayernom proslavio naslov prvaka Njemačke, a ostaje da se vidi da li je duel u Koelnu bio njegov posljednji za njemački tim.

Alphonso Davies kao jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu spominjao se kao moguće pojačanje Real Madrida. 22-godišnji Kanađanin je bio jako važan za Bayern, ali su se pojavile glasine da je spreman otići ako Hasan Salihamidžić dobije otkaz.

Nakon pobjede u Koelnu i osvojene 11. uzastopne titule, Bayern je neočekivano brzo smijenio i Salihamidžića i Olivera Kahna, što je odmah podebljalo glasine o odlasku Kanađanina iz Minhena.

Poznato je da je Salihamidžić doveo Daviesa u Bayern prije četiri godine kada ga je platio 14 miliona eura, a vrijednost ovog nogometaša sada se procjenjuje na 70 miliona eura.

Ipak, čini se da je Davies unatoč odlasku Salihamidžića svejedno odlučan da ostane u Bayernu, a to je očito danas saopćio navijačima bavarskog kluba pokazujući prstom prema grbu kojeg je ljubio.

Oglasi

Bayern je bio oprezan nakon špekulacija o Real Madridu i Daviesu, pa je odmah za svaki slučaj pronašao zamjenu i to u vidu Francuza Thea Hernandeza iz Milana.

Rossoneri bi za svog igrača tražili oko 100 miliona eura, posebno jer njegov ugovor važi do juna 2026. godine. S druge strane, on je sretan u Milanu i nije pokazivao želju za odlaskom, no s Bayernom se nikad ne zna.

Međutim, sada je najizglednije da Davies ostane u Minhenu, posebno nakon što je osvojiop još jednu titulu, a i zbog činjenice da ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši igrač kanadskog Vancouvera je ove sezone odigrao 26 mečeva u Bundesligi te je postigao jedan gol uz četiri asistencije, a u Ligi prvaka je upisao devet nastupa i upisao je dvije asistencije.

Kao igrač Bayerna ima pet naslova Bundeslige, Ligu prvaka, Superkup Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo i dva trofeja u Kupu Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Molim vas prestanite pisati gluposti , vidim da se trudite ali definitvno veze nemate , pokušavate nešto jbg dajte sve od sebe ali vam ne ide , jednostavno ne znate !!! Molim vas ugasite stranicu nije ovo za vas
0 1
Ajah20 - "Ali zato to bolje i profesionalno radi kurir.rs" naravno kurir.rs nije nista bolji, zato sam i stavio pod znacima navoda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi