Kuzmanoviću ističe ugovor

Tuzla City ostaje bez najboljeg igrača · Saznajemo

Endin Čaušević

Tuzla City je u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine uspio da izbori opstanak, a jedan od najboljih u finišu sezone bio je Mićo Kuzmanović. No, čini se da Kuzmanović neće naredne sezone nositi dres ovog kluba jer na stolu već ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Tuzla City se u drugom dijelu sezone našao u nezadivnoj situaciji jer se baš i nije očekivalo da će se ovaj klub boriti za opstanak, ali sigurno da je za njih najvažnije što su na kraju uspjeli da izbore ostanak u društvu najboljih.

Jasno je da će Tuzla City napraviti promjene što se tiče igračkog kadra za novu sezonu, a kako stvari stoje mogli bi ostati i bez svog ponajboljeg igrača.

Riječ je o Mići Kuzmanoviću koji je jedan od najzaslužniji za ostanak Tuzla Cityja u Premijer ligi, no njemu ističe ugovor ovog ljeta i kako stvari stoje saradnja neće biti produžena.

Kako saznajemo nakon dobrih igara u minuloj sezoni na svom stolu Kuzmanović ima nekoliko ponuda van granica BiH i od iduće sezone ćemo ga vjerovatno gledati u nekom klubu iz inostranstva.

Kuzmanović bi uskoro trebao da donese odluku i vrlo brzo će biti jasno gdje će ovaj ofanzivac nastaviti svoju karijeru.

Zanimljivo da je Kuzmanović bio najbolji strijelac Tuzla Cityja u prošloj sezoni sa šest golova iako nije riječ o klasičnom napadaču.

Također, uz četiri asistencije ovaj 27-godišnjak je uz Mišića i Mešinovića bio i najbolji asistent kluba s Tušnja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Kuzmanović je ponikao u Modrići, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Zvijezdu Gradačac, Jagodinu, Borac, Drinu, Mladost, Sarajevo, Mouscron, Rudar Velenje i Celje.

U Tuzla City je stigao prošlog ljeta nakon što je napustio Celje. U svim takmičenjima je u minuloj sezoni odigrao 37 mečeva za Tuzla City, dao je deset golova i dodao još šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.