Husić želi fuziju i spas FK Sloboda: Cvijet Srebrenice umjesto lopte na grbu i sva priča je završena

Vjeruje da bi to mnogo značilo i sam grad Tuzlu

Husić želi fuziju i spas FK Sloboda: Cvijet Srebrenice umjesto lopte na grbu i sva priča je završena

S. Mlaćo
FK Sloboda od jučer je drugoligaš, član Prve lige FBiH.

Tuzlaci su poraženi od Željezničara na svom terenu 2:1, ali i pored ispadanja Slobode na Tušnju će se igrati Premijer liga.

Naime, FK Tuzla City je izborio opstanak. Azmir Husić, uspješni sportski radnik, član IO NS BiH, nekadašnji predsjednik Slobode, a sada počasni predsjednik FK Tuzla City, ističe da za Slobodu ima nade.

Predložio je fuziju dva kluba.

Pitali smo Husića da li se ponovo radi o istoj priči kao ranije ili su sada urađeni neki bitniji koraci.

“To je trenutno prijedlog do konačnog rješenja. Nisam to tek tako predložio, ali sve zavisi od par faktora. Treba to i pravno vidjeti, te bi onda to u konačnici trebalo biti to“, prve su riječi Husića za SportSport.ba

Oglasi

Ističe da bi fuzija mnogo značila za oba kluba i sam grad.

“To bi bila prava stvar. Koliko ko ima osjećaja, ostaje da se vidi. To bi raskomotilo probleme Slobode. Sloboda ima teret tih dugovanja, Uprave to nose zadnjih sedam – osam godina, a najmanje su sudjelovali u tim dugovanjima. Ta dugovanja stvorena su radi neodgovornosti ljudi odmah poslije rata. To je teret svim Upravama, ko god da dođe.

Mislim da je ovo pravo rješenje, nadam se da će biti sluha. Imao sam problema sa ljudima iz Tuzle City da pristanu na ovako nešto, ali imam jednu vrstu utjecaja i poštovanja od tih ljudi. Svjesni su da će nešto malo izgubiti, ali da će u konačnici grad dobiti kolektiv koji će trajati“.

I ranije se govorilo na ovu temu, ali nije bilo konkrektnih poteza.

Oglasi

To su bili prijedlozi, ali sada je pravi trenutak. Mi smo takvi ljudi, tek kada nam nešto dođe glave, mi tada reagujemo“.

Veliko je pitanje kako će reagovati navijači FK Sloboda. Sloboda je veliki klub, sa bogatom tradicijom, a Husić je dao konkretan prijedlog.

“Ništa specijalno se neće izgubiti. Prvi trofej kada dođe svi će zaboraviti na sve. Nemam ništa protiv ni da boje ostanu iste, jedino što FK Tuzla City zahtjeva jeste da umjesto lopte na grbu Slobode bude cvijet Srebrenice. U tom slučaju sva priča je završena“, rekao je Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Navijači Slobode pamte kada je Husić vodio klub i pune tribine Tušnja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa oba tuzlanska kluba izborio je plasman u Evropu i sigurno se ne bi zadovoljio sredinom tabele.

 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vrbaski
Preuzmi FK Guber i mijenjaj. Sloboda nije božije sjeme pa da ti je neko da.
7 1
GuiliDamou
Nisam naviyach FK Sloboda ali iskreno bih volio da se desi ovakvo neshto, yer imali bi Yaku Slobodu, tradiciyu, naviyache i grad Tuzlu koya zasluzhuye tako neshto. Ne nudite ludi i prihvatite odmah, chovjek ima ambiciyu, rad je da ulozhi novac, nemojte da vas zadesi sudbina Chelika…
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi