Oglasile se i Fukare po pitanju prijedloga Azmira Husića

Nije se dugo čekao njihov odgovor

Oglasile se i Fukare po pitanju prijedloga Azmira Husića

E. Oštraković

Ekipa Slobode iz Tuzle nakon jučerašnjih utakmica i zvanično je član Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i pred njima je put povratka u najviši rang takmičenja u bh. fudbalu.

Tuzlaci su u posljednjoj utakmici na Tušnju poražni od Željezničara sa 2:1, te nisu uspjeli da izbore opstanak u Premijer ligi BiH.

Zanimljiv prijedlog za Tuzlake ima nekadašnji predsjednik ovog kluba, te aktuelni počasni predsjednik FK Tuzla City.

Naime, on je predložio fuziju timova Slobode i Tuzla Cityja, te bi na taj način Sloboda i naredne sezone igrala u Premijer ligi BiH.

Ekspresan odgovor Husiću na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisali su iz navijačke skupine FK Sloboda, popularne Fukare.

"Šta je par proljeća naspram jednog stoljeća ?! Nikad fuzija!!! I da budeš liga peta, ti si nama centar svijeta !!!

Oglasi

Lopovi odlazite iz SVETINJE !!!!", jasna je poruka Fukara nakon prijedloga Azmira Husića.

Podsjetimo, Husić smatra da bi fuzija bila jako dobra za oba kluba, ali i za sam grad.

“To bi bila prava stvar. Koliko ko ima osjećaja, ostaje da se vidi. To bi raskomotilo probleme Slobode. Sloboda ima teret tih dugovanja, Uprave to nose zadnjih sedam – osam godina, a najmanje su sudjelovali u tim dugovanjima. Ta dugovanja stvorena su radi neodgovornosti ljudi odmah poslije rata. To je teret svim Upravama, ko god da dođe.

Mislim da je ovo pravo rješenje, nadam se da će biti sluha. Imao sam problema sa ljudima iz Tuzle City da pristanu na ovako nešto, ali imam jednu vrstu utjecaja i poštovanja od tih ljudi. Svjesni su da će nešto malo izgubiti, ali da će u konačnici grad dobiti kolektiv koji će trajati“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko bi do fuzije došlo Husić bi zahtijevao samo jednu stvar.

“Ništa specijalno se neće izgubiti. Prvi trofej kada dođe svi će zaboraviti na sve. Nemam ništa protiv ni da boje ostanu iste, jedino što FK Tuzla City zahtjeva jeste da umjesto lopte na grbu Slobode bude cvijet Srebrenice. U tom slučaju sva priča je završena“, rekao je Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nakopitam
Nije ga stid, jebbo sisu svoje mile majjke koja ga je okotila onako bezobraznog i bahatog.
7 1
velez mo
Ako bi na ovo pristali automatski bi se sva istorija Slobode izbrisala,nepristajte na ovo,ko da su u kantonalnu ispali.Federalna je dobra za restart,mislim da Celik nije trenutno dorastao Slobodi i da se ekspresno vracate,nije mi jasan lik sto drzi Bingo,on komotno moze godisnje upumpati 20 miliona u Slobodu da neosjeti i zaboravi da je dao, da prepisate ligu,sigurno bi svake godine bila grupa bar konferencije.Sretno i da se brzo vratite i vi i Čelik
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi