Desni bek više nije član Bordo kluba

Avdija Vršajević napustio FK Sarajevo! · Zvanično

Midhat Šljivak

Iskusni defanzivac Avdija Vršajević više nije član FK Sarajevo. Ovom 37-godišnjaku istekao je ugovor s Bordo timom koji je odlučio da mu ne ponudi nastavak saradnje i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je slobodan igrač.

Avdija Vršajević nakon jedne sezone napušta FK Sarajevo. Iskusni 37-godišnji defanzivac ostao je bez ugovora na kraju ove sezone, a Bordo tim je odlučio da mu ne ponudi novi.

Rastanak s iskusnim desnim bekom potvrdio je i tim s Koševa. Zahvalili su se Avdiji na korektnoj saradnji koju su imali.

"Avdija Vršajević i FK Sarajevo neće nastaviti saradnju nakon što je fudbaleru sa krajem prethodne takmičarske sezone istekao važeći ugovor", naveli su iz FK Sarajevo i dodali:

"Avdiji želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere."

Vršajević tako nakon jedne sezone napušta Bordo klub. Odgirao je svega pet utakmica i nije imao neki značajan učinak.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine sada je ponovo slobodan igrač i vidjet ćemo hoće li s 37 godina na leđima nastaviti karijeru ili će odlučiti da se povuče.

Vršajević iza sebe ima poprilično bogatu karijeru. Počeo ju je u TOŠK-u, igrao je za omladinske selekcije Željezničara, a ime stekao u zeničkom Čeliku.

Nakon toga je igrao za Spartu iz Praga, Kladno, Tatran Prešov, splitski Hajduk, te turske klubove Osmanlispor, Umraniyespor i Akhisarspor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine 37-godišnji fudbaler nastupio je 17 puta i postigao je dva pogotka.

Bordo tim izborio je izlazak na evropsku scenu. Najavljene su velike stvari na Koševu i vidjet ćemo kako će Sarajevo izgledati na početku nove sezone, te u evropskim utakmicama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.