Varešanoviću stiže prvo pojačanje: FK Sarajevo završava transfer od 100.000 eura!

Slovenci pišu o detaljima

Varešanoviću stiže prvo pojačanje: FK Sarajevo završava transfer od 100.000 eura!

Admin Čaušević

Najavio je Mirza Varešanović pojačanja u odbrani, a ideje i zamisli su već počele da se sprovode u djelo. Ako je vjerovati slovenačkim medijima FK Sarajevo je završio prvo pojačanje za novu sezonu.

Sarajevo je sezonu okončalo porazom od Igmana (2:4), ali je svejedno izborena Evropa, tačnije kvalifikacije za Konferencijsku ligu gdje će Bordo tim startarti od prvog pretkola.

Varešanović je poslije poraza govorio da je poželjno dovesti pojačanja u odbrani i čine se da je prvi dolazak u posljednju liniju gotova stvar.

SportSport.ba je najavio da će Amar Beganović vrlo vjerovatno postati novi defanzivac Bordo tima, a iz Slovenije u srijedu stižu novi detalji vezani za taj transfer.

"Pregovori traju to vam mogu potvrditi, ali ništa više od toga, vršimo pregovore sa čelnim ljudima kluba s Koševa i u narednim danima bi trebalo biti poznato hoće li Beganović postati član Sarajeva", za SportSport.ba je tom prilikom kazao Denim Rahmanović.

Prema informacijama iz Slovenije FK Sarajevo je već pronašao zajednički jezik Murom vezan za transfer, dok je za SportSport.ba potvrđeno da je preostalo da se dogovore igrač i bh. kluba.

Oglasi

Tako će, kako piše Planet Nogomet, klub sa Koševa bivšem slovenačkom prvaku isplatiti 100.000 eura za 23-godišnjeg desnog beka uz određene procente od eventualne naredne prodaje.

Sarajevo je i tokom zime platilo transfere pojedinih igrača, kao što su Renan Oliveria (170.000 eura) i Almedin Ziljkić (100.000). Ova dva igrača su se pokazali kao velika pojačanja.

Bordo tim je u posljednje vrijeme promijenio niz igrača na poziciji desnog beka. Od Muhammeda Muse, preko Avdije Vršajevića pa mladon Enedina Mulalića koji je u posljednjem kolu postigao i svoj prvijenac u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dolazak Beganovića sigurno neće biti ni prvi ni posljednji na Koševu. Sa nestrpljenjem se čeka ko će biti zamjena za Dala Varešanovića jer je novi bh. reprezentativac blizu inostranog angažmana.

Sarajevo će pripreme za novu sezonu početi sredinom juna. Prvi takmičarski meč na programu je 13. jula u okviru prvog pretkola Konferencijske lige. Svog rivala će višestruki prvak BiH saznati 20. juna.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Sarajevo pomjera granice i postavlja standarde za BiH. NAJVECI KLUB U DRZAVI BEZ IKAKVE SUMNJE!
7 11
Sve_na_bordo
joj ovih najveci klub, botafogo... Kome vi to pisete eto hajde recite. Mi smo jos uvjek u rangu prosjecnog balkanskog premijerligasa. Ne rado uzimam zrinjski kao primjer, al prvo njih preskocit pa onda za 15 godina mozemo pricat o najvecem klubu.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti