Dečko o kojem priča Premijer liga, ali i Faruk Hadžibegić: "Sam sebi govorim da li je moguće..."
Duraković u duelu protiv FK Željezničar u Konjicu

Priznaje da ima veliki broj ponuda nakon sjajne sezone

Dečko o kojem priča Premijer liga, ali i Faruk Hadžibegić: "Sam sebi govorim da li je moguće..." · Intervju

S. Mlaćo
Vjerovatno najtraženiji igrač Premijer lige naše zemlje u ljetnom prelaznom roku svakako će biti lijevi bek Igmana iz Konjica Elvir Duraković.

Duraković iza sebe ima sjajnu sezonu u Igmanu, našao se u idealnom timu sezone prema izboru igrača i trenera, a danas i na širem spisku selektora "A" reprezentacije naše zemlje Faruka Hadžibegića.

Hadžibegić je pohvalno govorio o Durakoviću, te dodao je i Husref Musemić imao riječi hvale za njega, te da je zasluženo našao se na njegovom spisku.

Ovaj 23-godišnjak iz Bugojna nije krio oduševljenje kada je saznao za poziv. Poseban dan, trenutak, pa i nevjerica...

“Za poziv sam saznao prije dva dana. Krenuo sam se smijati, nisam ni vjerovao... Gledam poziv, pitam sam sebe da li je moguće... Do prije godinu dana sam igrao bukvalno na livadama... Poseban trenutak. Najveća moguća stvar za svakog nogometaša. Teško je i opisati kako se i sada osjećam“, priča Duraković za SportSport.ba.

Oglasi

Zna da je selektor Hadžibegić često pratio utakmice Premijer lige.

“Iz kluba su govorili selektor gleda utakmice, da budem još ozbiljniji, da se možda nađem u planovima... Ma nisam to očekivao, biću iskren. Spakovao sam kofere taj dan, krenuo na more. Očekuješ i ako bude neko iz Premijer lige pozvan da će to biti iz Zrinjskog, Sarajeva,...ali eto i Igman ima reprezentativca“.

FK Igman je na kraju ostvario cilj. Potpuno zasluženo Premijer liga će se i naredne sezone igrati u Konjicu.

“Generalno, nismo zaslužili po igri da budemo u borbi za opstanak. Sa svim ekipama smo igrali, izašli visoko svima... Problem je bilo i igranje u Doboj Kaknju, 50 ljudi, pozorište... U Konjicu je prosjek bio do 1500 ljudi, ponese te atmosfera, lakše je sve“.

Nije imao problema da se prilagodi radu  sa temperamentnim Musemićem.

Oglasi

“Radio sam sa njim u Tuzli City godinu i poznajemo se. Poznaje on moje kvalitete i sposobnosti, nije mi se bilo teško naviknuti, čak naprotiv. Znao sam ko mi dolazi, znao sam i kako se postaviti, sve je odmah lakše. Znate kako je kada radiš sa nekim s kim si već radio“.

Slobodan je trenutno i to mu je velika prednost. Priznaje da mu telefon zvoni 24 sata, a ponude stižu sa svih strana.

“Kada si slobodan i kada imaš dobru sezonu iza sebe poziva ima. Nude ljudi svašta nešto, ali želim odmoriti par dana, pa onda vidjeti šta i kako. Kako je došao poziv u reprezntaciju, sigurno će biti još više interesovanja. Sinoć na na telefonu proveo tri sata, ne znam više ni ko me zvao...

Što se tiče Premijer lige i ponuda, tu su FK Sarajevo i FK Borac, a ostalo je inostranstvo. Ima ponuda iz Hrvatske, Slovenije, Turske, Srbije, Austrije, Slovačke... Ima i nekih koje nisam ni otvorio, tek sam završio sezonu. Jutros su mi stigle poruke i za klub iz Portugala....“.

Oglasi

Pitali smo ga da li smatra da treba sada napustiti Premijer ligu ili bar još jednu sezonu odigrati za neki tim iz samog vrha tabele.

“Sa ovom statiskom idealna je prilika da idem u inostranstvo. Treba opet biti realan i kada ideš u inostranstvo. Neka ozbiljna liga, ozbiljan klub u kojem ću dodatno rasti.

Što se tiče Igmana, moram se javiti i Zajki Zebi koji mi je baš poslao poruku. Realno, teško je da ću ostati  u Igmanu. Već sada imam ponuda koje mogu danas potpisati, a koje su mnogo, mnogo bolje i jače u odnosu na uslove koje imam u Igmanu“, dodao je Elvir Duraković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Duraković je ponikao u bugojanskoj Iskri, a zatim stigao u kadete FK Željezničar. Nastupao je i za juniore kluba sa Grbavice, odakle je otišao u Zrinjski.

Kasnije se okušao i u Prvoj ligi FBiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1674297497
Prošao sve selekcije omladinske u Želji,ali nije dobio seniorski ugovor,najbolji primjer zašto je željo tu gdje jeste
2 0
Adrian Leon Barišić naravo potvrdjena vijest: Novi zmaj igrac osijeka a to je: Adrian Leon Barišić prihvatio poziv Faruka Hadzibegica.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi