Arai novi član Plemića?

Japanac će biti novo ime na bh. premijerligaškim terenima - dolazi da se bori za trofeje · Saznajemo

Edmir Škorić

Japanski internacionalac Haruki Arai (25) ubrzo bi trebao postati novi član HŠK Zrinjski.

Aktuelni prvak Premijer lige BiH i osvajač Kupa nastavlja sa sklapanjem igračkog kadra za sezonu 2023/24 u kojoj su ciljevi najveći mogući - odbrane trofeja u domaćim takmičenjima, ali i plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, čime bi se ispisala historija bh. fudbala.

Kako saznajemo, novi član Mostaraca postat će Haruki Arai, lijevi vezni fudbaler koji je igrao na posudbi u Šibeniku prošle sezone. Kako je Šibenik ispao iz HNL-a, Japanac je odlučio da potraži novo "utočište".

Prethodno je igrao za TIamo Hirakatu i Cerezo Osaku u rodnom Japanu, a Zrinjski će mu biti prvo iskustvo igranja u BiH, te drugo u Evropi nakon Šibenika.

Zrinjski radi na dovođenju Japanca u svoje redove i ako ne bude neplaniranih problema, on će postati član mostarskog tima.

Prethodno je Zrinjski angažovao Marija Stanića, koji je igrao u Širokom, Rijeci i Varaždinu i odlučio se na povratak u BiH.

Mato Stanić je rođen u Njemačkoj, a prve fudbalske korake napravio je u Odžaku i ekipi Mladosti. Sa 14 godina ovaj veznjak odlazi u Široki Brijeg. Tamo je prošao omladinske kategorije, da bi kao talentovani junior potom prešao u redove zagrebačkog Dinama.

Nakon epizode u Zagrebu i posudbe u NK Kustošija 2019. godine se vraća u Bosnu i Hercegovinu. Igrao je jako dobro u ekipi Širokog Brijega i takvi nastupi su ga preporučili ekipi Rijeke.

Nastavlja se tako serija igrača koji dolaze iz Hrvatske u Zrinjski, pošto je navodno dogovor i transfer Lovre Rogića, golmana koji je, poput Japanca Araija, nastupao za Šibenik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rogiću je istekao ugovor sa Šibenikom, pa se odlučio na odlazak u Mostar, iako iz HŠK Zrinjski tek treba da potvrde transfere.

Zrinjski bi kao i većina klubova mogao doživjeti dosta promjena, ali u upravi ovog tima uvjereni su da će s njima tim biti još jači u sezoni 2023/24 i da će biti nastavljen kontinuitet osvajanja trofeja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.