Igman potvrdio

Riješeno pitanje budućnosti Husrefa Musemića · Zvanično

Edmir Škorić

Ako je i bilo određenih sumnji, više ih nema, nakon što je Fudbalski klub Igman danas objavio konačnu odluku.

"Šef stručnog štaba koji je već pridobio brojne simpatije u Konjicu i s kojim je naš klub izborio primarni cilj prethodne sezone, a to je opstanak u društvu najboljih, ostaje i vodit će Igman u narednoj sezoni Premijer lige BiH!", objavili su iz Igmana.

Musemić je na klupu ekipe iz Konjica sjeo krajem 2022. godine i odmah napravio sjajne rezultate, a na kraju ostvario cilj i zadržao tim u elitnom rangu bh. nogometa.

Igman je u trenutku dolaska Musemića bio na dnu tabele sa 17 bodova, no otkako se pojavio proslavljeni trener, mnoge su se stvari promijenile nabolje.

Ovaj 61-godišnji stručnjak vodio je Igman na 14 utakmica ove sezone i ostvario je pet pobjeda, uz pet remija i četiri poraza. Najvažnija bila je ona u posljednjem kolu na Koševu protiv Sarajeva (4:2).

Upravo je u Sarajevu Musemić ostavio najveći trag, a dosta dobro vodio je i ostale klubove kao što su Tuzla City, Mladost Kakanj, Sloboda Tuzla, Olimpik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao igrač je nastupao u njemačkoj, Nizozemskoj, Škotskoj, a istakao se igrama za FK Sarajevo i FK Crvena zvezda.

Sve u svemu, u Igmanu su svjesni da je Musemić prava osoba za njih i da će imati mnogo veće šanse da ostanu u ligi i naredne sezone sa iskusnim strategom na klupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.