Mladi nogometaš već ima dosta iskustva

Odlazak koji će biti veliki udarac za Plemiće: "Ispunila mi se želja, vraćam se gdje mi je poznato"

Samir Mlaćo
Mladi Silvio Ilinković napušta Premijer ligu naše zemlje.

Naime, Ilinković je boravio na posudbi u Posušju, a zatim Zrinjskom, te se sada vraća u NK Rijeka.

Vjeruje da je posao odradio na najbolji način te da u Rijeci mogu biti zadovoljni. Sada će se na pripremama za novu sezonu pokušati izboriti za mjesto u timu.

Sa Sergejom Jakirevićem je radio u Zrinjskom, pa se dobro poznaju.

"Ispunila mi se želja da se vratim u Rijeku. Tamo sam stigao prije četiri godine, uvjerio se koliko je Rijeka velik i sjajno organiziran klub s odličnim uvjetima. Vraćam se tamo gdje mi je sve poznato. Sretan sam što ću opet igrati s Matijom Friganom, Veldinom Hodžom i Nikom Galešićem, s kojima sam dijelio svlačionicu i u juniorskoj momčadi.

Vraćam se treneru Sergeju Jakiroviću, koji me je trenirao u Zrinjskom, koji mi je pružio priliku u seniorskom nogometu. Za Zrinjski sam debitirao u europskoj utakmici, 19. srpnja prošle godine u 1:0 pobjedi protiv KF Tirane i sad sam u prilici prvu seniorsku utakmicu za Rijeku opet igrati u Europi, opet s trenerom Sergejom”, istakao je Ilinković za Sportske novosti.

Sa Posušjem je najprije izborio opstanak, a onda osvojio duplu krunu u Mostaru.

Tek mu je 20 godina, ali osjetio je kako osvajati trofeje, što će mu mnogo značiti u nastavku karijere.

Prisjetio se i dolaska u Posušje.

“To je bila moja prva seniorska sezona. Bila je teška, ali ostvarili smo cilj. Ostanak smo izborili u samoj završnici kad nas je vodio trener Toni Karačić, koji me u mladosti doveo u Široki Brijeg i pomogao mi da se snađem. Nije bilo lako, bio je to moj prvi odlazak od kuće, privikavanje na samostalni život.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo mi je drago da smo se opet našli zajedno na poslu i lijepo iskustvo koje mi je otvorilo vrata u Zrinjskom. Dvije godine kontinuiranog igranja u Premijer ligi BiH puno mi znače za nastavak karijere“.

Ilinkoviću je tek 20 godina i sigurno da će imati šta pokazati u HNL-u.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.