Zrinjski 'bacio oko" na Fayea

Senegalac blizu Mostara

Zrinjski 'bacio oko" na Fayea

H. Zilić

Zrinjski nastavlja da traži potencijalna pojačanja u ljetnom prelaznom roku. Plemići žele da dosta toga završe prije samih priprema i prvih utakmica u Evropi.

Nakon potpisa 25-godišnjeg napadača Nikole Marića, Mostarci su blizu da angažuju Zvonimira Kožulja i Darija Čanađiju, ali tu nije kraj.

Prema neslužbenim saznanjima portala SportSport.ba aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine "bacili su oko" na Mikayila Fayea.

Riječ je o 18-godišnjem fudbaleru koji dolazi iz Senegala i prošlu polusezonu je proveo u hrvatskoj Kustošiji.

Interesantno Kustošija mu je bila prva ekipa van granica Senegala gdje je nastupao za Dimabras.

Oglasi

Bio je standardan kadetski reprezentativac Senegala, a za U17 selekciju svoje države upisao je deset nastupa.

Faye igra na poziciji štopera i očigledno žele Plemići da pojačaju konkurenciju u zadnjoj liniji, ali i da podmlade ekipu.

Zrinjski sredinom jula (12. i 13.) očekuje prva utakmica prvog pretkola Lige prvaka u kojem će bh. prvaci biti nositelji, a protivnika će saznati sredinom juna.

To će biti lijepa prilika za Zrinjski da napravi historijski iskorak u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle godine su nakon penala zaustavljeni od Slovana iz Bratislave u play-offu Konferencijske lige.

Nema sumnje da će i naredne sezone biti glavni konkurenti za titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sudeći po ljentim aktivnostima u novu sezonu ulaze sa drugačijim timom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Antaaaaa
A golemo ce Zrinjski uzet igrača Chelseaju i Dortmundu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi