Stiže iz Stupčanice

Aldin Hrvanović i zvanično predstavljen kao novi fudbaler Zrinjskog

Eldar Ganibegović

Kako je SportSport.ba prije nekoliko dana i najavio, Aldin Hrvanović novi je igrač Zrinjskog. Od danas je to i zvanično.

Jedan od najboljih igrača Prve lige FBiH u minuloj sezoni, Aldin Hrvanović, karijeru nastavlja u prvaku Bosne i Hercegovine, ekipi Zrinjskog.

On je u prošloj sezoni nosio dresove Radničkog iz Lukavca i Stupčanice iz Olova, te je na 27 nastupa u Prvoj ligi postigao 13 pogodaka i podijelio sedam asistencija.

Za Radnički je nastupio 13 puta i postigao sedam golova uz četiri asistencija, pratili su to čelni ljudi Stupčanice i doveli ga u januaru, te se i u Olovu pokazao sa šest golova i tri asistencije na 14 mečeva.

Radi se, inače, o rođenom Tuzlaku i ofanzivnom veznom igraču. Kao omladinac je igrao za Bosna Union, a seniorski fudbal počeo je igrati u FK Željezničar.

Nakon toga je nosio dres Slobode, Čapljine, Igmana, Pajda i Dornacha u Švicarskoj, Bratstva, te ove sezone Radničkog i Stupčanice.

Zrinjski je svakako kandidat za ulazak u grupnu fazu nekog UEFA-inog takmičenja, pa bi tako ovaj mladić u dvije sezone mogao igrati drugi rang bh. fudbala i evropska takmičenja, što bi svakako bila jedna sjajna priča.

Tako Zrinjski slaže kadar za narednu sezonu. Cilj će svakako biti odbrana titule, ali i grupna faza jednog UEFA-inog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hrvanović bi, s obzirom na sve prikazano minule sezone, svakako trebao biti pojačanje i adut za ostvarivanje navedenih ambicija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.