Nermin Bašić će u stručnom štabu imati nekoliko novih imena

Bašić kompletira ekipu

Nova lica u stručnom štabu FK Željezničar · Saznajemo

Midhat Šljivak

FK Željezničar danas počinje pripeme za novu sezonu. Plavi s Grbavice danas su saopštili kako Nermin Bašić ostaje trener u naredne dvije sezone, a u stručnom štabu će se pojaviti neka nova lica.

FK Željezničar iza sebe ima dosta uspješnu sezonu. Plavi su završili na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine i izborili su Evropu.

Pripreme za start nove sezone počinju već danas. Nermin Bašić povest će Plave sa stadiona Grbavica, a dobra vijest za navijače ovog tima je ta da je ovaj mladi stručnjak danas potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Bašić će u novoj sezoni imati nešto izmijenjen stručni štab. Kako SportSport.ba nezvanično saznaje Jadranko Bogičević više neće obavljati ulogu pomoćnika, a umjesto njega će trener Željezničara imenovati pojačanje iz Slovenije, čije ime još nije poznato.

Željo će imati i novog kondicionog trenera. Angažovan je doskorašnji član Veleža Anel Hidić i on će se u budućnosti brinuti za fizičku pripremu fudbalera sarajevskog tima.

Hidić je ranije radio u Željezničaru, bio je u Kini i Libiji i smatra se vrhunskim specijalistom za fizičku pripremu. Vlasnik je UEFA A licence.

U klubu će kao pomoćnik trenera Bašića ostati Jasmin Kolašinac, a za golmane će i dalje biti zadužen legendarni Kenan Hasagić.

Bašić i ekipa danas pale motore. Cilj je što bolji rezultat u Evropi i Premijer ligi, a 39-godišnji trener izrazio je veliko zadovoljstvo što ostaje u klubu.

"Jako sam sretan što sam dobio povjerenje, prije svega navijača, predsjednika Kluba, Upravnog odbora, sportskog direktora. Velika je čast voditi Željezničar, isto tako i velika obaveza. Na obostrano zadovoljstvo smo potpisali jedan duži ugovor, dvije godine plus jedna", rekao je Bašić i dodaje:

"Sam ugovor nam govori da želimo dugoročno da sarađujemo, da želimo da pravimo nešto novo, možda nešto drugačije u okvirima koje trenutno imamo", rekao je Bašić nakon potpisa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj stručnjak je FK Željezničar do sada vodio na devet utakmica i ima četiri pobjede, dva remija i tri poraza uz gol-razliku 12:11.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.