Josip Bender napustio FK Željezničar!

Klub saopštio

Josip Bender napustio FK Željezničar! · Zvanično

M. Šljivak

Josip Bender (28) više nije golman FK Željezničar. Klub s Grbavice saopštio je danas kako hrvatski čuvar mreže napušta ekipu nakon dvije i po godine.

Josip Bender napušta FK Željezničar. Nakon dvije i po godine na Grbavici hrvatski čuvar mreže ide dalje i slobodan je igrač nakon što mu je istekao ugovor.

Sarajevski velikan se zahvalio na saradnji 28-godišnjem čuvaru mreže i poželio mu je sreću u nastavku karijere.

"Josipu Benderu je istekao ugovor sa FK Željezničar, a u našem dresu je sakupio 57 nastupa".

"FK Željezničar se zahvaljuje Josipu Benderu na uvijek profesionalnom odnosu i doprinosu na terenu, te mu želi mnogo sreće u nastavku karijere. Hvala i sretno", oproštajna je poruka Plavih od Bendera.

Ovaj 28-godišnjak sada će tražiti novu sredinu, a u karijeri je promijenio veliki broj klubova.

Oglasi

Hajduk je bio tim na početku karijere. Igrao je za omladinske kategorije i drugi tim, a zatim je nastupao za Primorac, Zadark, RNK Split i Solin.

Nermin Bašić ostaje trener Željezničara

Nermin Bašić, trener s kojim je na čelu FK Željezničar izborio izlazak na evropsku scenu, i u narednom periodu ostat će trener tima s Grbavice.

FK Željezničar je pod vodstvom Nermina Bašića, koji je naslijedio Edisa Mulalića, izborio treće mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i izlazak u pretkola Konferencijske lige.

Ako je neke dileme i bilo, od danas je više nema. Iz izvora bliskih klubu za SportSport.ba je potvrđeno da Nermin Bašić ostaje šef struke FK Željezničar.

Bašić je produžio saradnju s FK Željezničar, a prozivka i početak priprema zakazani su za naredni ponedjeljak.

Oglasi

Ovaj stručnjak je FK Željezničar do sada vodio na devet utakmica i ima četiri pobjede, dva remija i tri poraza uz gol-razliku 12:11.

Ono što je najbitnije za navijače tima iz Bulevara Ivice Osima, s njim na čelu Željezničar se vratio u Evropu.

Pred Upravom Željezničara, ali i trenerom Bašićem sada je sklapanje igračkog kadra za narednu sezonu, a glavno pitanje je da li će otići ili ostati Clerismario Santos.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neka imena već se dovode u vezu s FK Željezničar, kao što je ponajbolji napadač prethodne sezone u Prvoj ligi FBiH, Nihad Šero iz GOŠK-a.

Također, FK Željezničar je, kako smo saznali, zainteresovan i za 23-godišnjeg defanzivca Stupčanice Dražena Dubačkića, te ostaje da vidimo s kakvim će timom Plavi ući u narednu sezonu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Hvala i sretno, bez ljutnje ali bio si najlošiji pojedinac u prvih 11. Kao bivši golman znam koje si greške pravio koje utiču na čitavu ekipu. Mali Muftić kako je stao na gol mi smo počeli pobjeđivati to je najveći dokaz al ipak sretno ti u daljoj karijeri.
2 0
Bit ce gusto bit ce 0:2
Hoce li nas jedan dan docekati vijest da je neko dosao u Želju?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi