FOTO: NK Široki Brijeg

Nagrada za sjajne partije u juniorskoj ekipi

Ivan Zubac potpisao ugovor sa NK Široki Brijeg

Haris Zilić

NK Široki Brijeg krenuo je lagano u pripreme za novu sezonu. Na Pecari se trenutno formira igrački kadar za narednu sezonu.

Nije tajna da će Široki Brijeg imati dosta promjena, a priliku za igru će dobiti i neki mladi igrači kako je to praksa godinama unazad.

Klub sa Pecare danas je predstavio i pojačanje, a potpis je stavio mladi napadač Ivan Zubac.

Pomenuti fudbaler je 2004. godište, pružao je sjajne partije u juniorskom timu Širokog Brijeg i stigla je danas nagrada.

"Mladi napadač Ivan Zubac, rođen 8.12. 2004. godine, potpisao je višegodišnji profesionalni ugovor s NK Široki Brijeg.

Osamnaestogodišnji Gruđanin nogomet je počeo trenirati kao petogodišnjak u matičnom HNK Grude, odakle je kao izlazni kadet stigao u školu nogometa NK Široki Brijeg.

U protekloj sezoni postao je neizostavna karika u juniorskoj momčadi Plavo-bijelih pod trenerskom palicom Jure Ivankovića.

Ivan Zubac je igrač kakvog svaki trener želi imati, fizički snažan, borben, izrazite radne etike, željan učenja i napredovanja. Krase ga izniman osjećaj za gol i vrlo dobar udarac izvan 16 metara. Svoju „glad za golovima“ najbolje je potvrdio u netom završenoj sezoni kada je postigao 18 golova u 25 nastupa za juniorsku momčad Širokog Brijega.

„Profesionalni ugovor za svakog mladog igrača je poput ispunjenja sna. Presretan sam što mi je klub koji je na ovim prostorima jako velik i utjecajan dao priliku za dokazivanje. Nadam se kako ću se nametnuti svojim radom i upornošću, a samim time i opravdati ukazano povjerenje“, kazao je mladi Ivan Zubac.

Potpisivanje ugovora do ljeta 2028. godine pravi je dokaz kako se na njega, na Pecari, ozbiljno računa u godinama koje slijede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ivan Zubac je svoje prvo seniorsko iskustvo sa širokobriješkim Plavo-bijelima imao prošle godine na 9. memorijalnom turniru „Blago Zadro“ u Vukovaru, a sada će kao ravnopravni član seniorske momčadi od prvoga dana priprema imati priliku pokazati sav svoj raskošni talent i kvalitetu", stoji u saopštenju NK Široki Brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.