Široki Brijeg pojačanje pronašao u premijerligašu iz komšiluka
Dadić i Brekalo na potpisu

Potpisao dvogodišnji ugovor

Široki Brijeg pojačanje pronašao u premijerligašu iz komšiluka

NK Široki Brijeg predstavio je danas pojačanje koje stiže iz komšijskog Posušja,

Naime, naredne dvije godine dres kluba sa Pecare će nositi Tomislav Dadić, lijevi bek koji stiže kao slobodan igrač.

"Zahvalan sam svome sada već bivšem klubu HŠK Posušje što mi je omogućio prvi put zaigrati prvoligaški nogomet i na tome ću im uvijek biti iznimno zahvalan, ali vrijeme je za nove izazove", rekao je Tomislav Dadić po dolasku na Pecaru.

"Moje su ambicije visoke i zbog toga sam došao u klub koji se bori za Europu i ima najviše ciljeve. Želim se nametnuti u novoj momčadi. Ne bih mogao ništa obećavati nego samo da ću uvijek ostaviti srce na terenu", rekao je novi igrač širokobrijeških Plavo-bijelih.

Dadića dobro poznaje novi sportski direktor kluba sa Pecare Slavko Brekalo, te je on vjerovatno i glavni 'krivac' za ovaj transfer.

Brekalo je stigao na Pecaru također iz Posušja, dobro poznaje stanje u ekipi, finansije te kvalitete igrača i moguće je da Dadić neće biti jedini nogometaš koji će Mokri Dolac ovog ljeta zamijeniti Pecarom.

Oglasi

NK Široki Brijeg bi uskoro mogao dobiti i novog šefa struke. U igri je nekoliko imena, a glavni kandidat je Marijan Budimir, aktualni trener juniora splitskog Hajduka.

Marijan Budimir je u centar pažnje regionalne javnosti došao nakon fenomenalnog posla kojeg je radio s juniorskim timom Hajduka, kojeg je odveo do finala omladinske Lige prvaka.

Njegov tim je igrao napadački i atraktivan fudbal i na kraju je došao do velikog uspjeha, no nažalost ne i do titule prvaka Evrope jer je nizozemski AZ Alkmaar u finalu ipak bio jači.

Budimir nema previše iskustva u radu sa seniorima. Kratko je bio pomoćnik u Hajduku u sezoni 2018/2019, a uglavnom je radio kao trener omladinskih kategorija splitskog velikana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao fudbaler je nekada bio član Udinesea gdje se međutim nije naigrao, pa je nastupao za Celje, Inter Zaprešić, Karlovac, Orkan. Karijeru je okončao 2014. godine.

NK Široki Brijeg je nakon okončanja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine napravio velike rezove, a pored trenera Barbarića iz kluba je otišlo čak 10 fudbalera.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi