Plemići imaju jasan plan

Zrinjski počeo sa pripremama, Izraelci na probi, cilj grupna faza Konferencijske lige

Samir Mlaćo
Sa pripremama su danas startali i nogometaši Zrinjskog. Nakon osvajanja duple krune, Mostarci nisu imali puno vremena za odmor, jer ih očekuje evropski izazovi.

Na današnjem okupljanju bilo je 28 nogometaša, a izostao je prvi strijelac Nemanja Bilbija koji je trenutno na okupljanju sa A reprezentacijom naše zemlje.

Na probi su dvojica nogometaša i to iz Izraela, što i ne čudi, s obzirom da je u samom vrhu kluba iz Mostara izraelski biznismen Amir Gros Kabiri.

“Uz sedmoricu potvrđenih pojačanja i dojučerašnjeg juniora Adnana Berbića, pripreme s Plemićima počela su i dvojica 23-godišnjih Izraelaca, vezni igrač Gilad Avramov i krilni napadač Ihab Abu Alshech, koji su dobili priliku da se nametnu stručnom stožeru te se izbore za ugovore s Plemićima“, stoji u objavi HŠK Zrinjski.

Navedeni su svi nogometaši koji su se odazvali danas, što možete pogledati u objavi.

Šef struke Plemića Kristijan Rendulić kazao je da je cilj Zrinjskog izboriti grupnu fazu Konferencijske lige te da smatra da je to realno.

U domaćem takkmičenju pokušat ćemo odbraniti duplu krunu. Ambicije jesu visoke, ali mi smo podigli ljestvicu“, rekao je Rendulić.

Ističe da je odmor bio kratak, a prokomentarisao je i brojne odlaske te dolaske.

Puno je igrača otišlo, a puno došlo. Praktično je ovo nova ekipa koju treba posložiti, ali nadam se da će svi imati brzu adaptaciju. Neću govori o kvaliteti Kožulja, iako je imao hendikep da nije igrao, a Mišić je također imao problema sa povredama.

Ipak, iskusni su i vjerujem da će se brzo vratiti u formu. Čanađija ima ogromno iskustvo, a Ramić i Hrvanović su tu da se nametnu“, rekao je Rendulić.

Ekipa Zrinjskog seli u Sveti Martin na Muri, gdje su odradili pripreme i prošle sezone.

Za sada su dogovrene i tri provjere. 21.06. rival će biti NŠ Mura, a tri dana kasnije NK Varaždin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

28.06. Zrinjski će odmjeriti snage sa NK Lokomotiva u Zagrebu.

Zrinjski će i ove sezone predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.