Posušje završilo sjajno pojačanje: Potpisao Karlo Kamenar

Stiže iz Zrinjskog

Posušje završilo sjajno pojačanje: Potpisao Karlo Kamenar · Zvanično

Eldar Ganibegović

Od danas je i zvanično - Karlo Kamenar novi je fudbale HŠK Posušje, a stiže iz HŠK Zrinjski s kojim je osvojio duplu krunu.

Kako je SportSport.ba jučer najavio, Karlo Kamenar nova je akvizicija bh. premijerligaša, ekipe HŠK Zrinjski. 

Hercegovački klub je danas na svojoj Facebook stranici potvrdio dolazak ovog fudbalera, te je saradnja ozvaničena.

Karlo Kamenar novi je plavo-bijeli! 🤹🏻🔵⚪️ Uskoro opširnije… 🤝🏼 . . #kk10 #hskposusje #plavobijeli

Posted by HŠK Posušje on Monday, June 12, 2023

Kamenar će preuzeti dres s brojem 10, te bi naredne sezone trebao predstavljati jednu od najvažnijih uzdanica ovog tima.

Podsjetimo, ovaj 29-godišnji hrvatski veznjak na Mokri dolac dolazi nakon što mu je istekao ugovor s prvakom Bosne i Hercegovine, Zrinjskim.

Oglasi

Karlo Kamenar je prošle sezone odigrao 29 utakmica za Zrinjski, od čega je 19 u Premijer ligi. Na terenu je ukupno proveo 1056 minuta, no bez učinka.

On je dijete zagrebačkog Dinama, no kao tinejdžer odlazi u Lokomotivu, da bi seniorsku karijeru počeo 2013. godine u Stupniku.

Nakon toga nastupao je za RUdeš i Osijek, a 2020. godine pravi prvi inostrani angažman kada odlazi na posudbu u Žalgiris. 

Tamo se zadržao samo pola godine, nakon čega je iz Osijeka kao slobodan igrač otišao u mađarski Mezokovesd, a nakon pet mjeseci, u ljeto 2021. stiže u Zrinjski. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Zrinjskim je dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine, osvojio Kup naše domovine, a u karijeri ima i titulu prvaka Litvanije, dok je 2017. godine s Rudešom osvojio drugu ligu Hrvatske. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi