Ostaje još godinu dana

Aleksandar Kosorić produžio ugovor sa Željezničarom! · Zvanično

Esmer Oštraković

Aleksandar Kosorić i naredne sezone nosit će dres Željezničara, zvanično je potvrđeno iz kluba sa Grbavice.

Kosorić je u prošloj sezoni odigrao 25 utakmica, a ukupno je u dresu Željezničara upisao 173 nastupa, te će i naredne sezone biti u ovom timu.

Sigurno da je ovo jako važan potpis za ekipu koju sa klupe predvodi Nermin Bašić jer Kosorić spada među najiskusnije igrače u ekipi.

Svoju karijeru Kosorić je krenuo u Slaviji, a zatim je prešao u ekipu Partizana. Iz Partizana je prešau u Rad, a zatim u Radnički 1923.

Iz Radničkog je 2013. godine prešao u Erbil gdje se zadržao godinu dana, a onda je odlučio da karijeru nastavi u Radničkom iz Niša.

Upravo iz Niša je 2014. godine prvi put došao u Željezničar u kojem se zadržao tri godine, odatle je otišao u Radnik iz Bijeljine.

Nakon Radnika prelazi u Sartaks, a zatim u Balzan, te je 2020. godine uslijedio povratak u ekipu sa Grbavice.

Ranije danas su iz Željezničara potvrdili da je ugovor istekao Dženisu Beganoviću, te da on neće biti dio ekipe u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je u plavom dresu saklupio 87 nastupa, a minule sezone je nastupao na 33 utakmice.

27-godišnji ofanzivni vezni sada je slobodan igrač, ali vrlo brzo bi trebao da pronađe novi angažman. Kao moguća nova destinacija navodi se Igman iz Konjica, koji je ostao u Premijer ligi i koji ima namjeru sa dodatnim pojačanjima imati uspješnu sezonu 2023/24.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.