Ko su "lešinari koji kruže oko imovine FK Željezničar"?

"Političke igre i lični interesi"

Ko su "lešinari koji kruže oko imovine FK Željezničar"?

Edmir Škorić

Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo oglasio se na svom Facebook profilu kako kaže, obnavljajući gradivo od prošlog petka, te se osvrnuo na smjenu rukovodstva Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

"Općinsko vijeće Novo Sarajevo smijenjenilo je predsjedavajućeg OV Roberta Plešea i dopredsjedavajućeg OV Nijaza Džaku. Dakle, NIJE ih smijenio Hasan Tanović, kako pokušavaju predstaviti, već većina u općinskom vijeću…", napisao je Tanović na profilu, koji optužuje predsjedavajućeg OV Roberta Plešea i dopresjedavajućeg OV Nijaza Džaku da su namjerno ugrozili sredstva namijenjena FK Željezničar da izmiri poreske obaveze i osigura licencu kako bi pomogli nekome ko "kao lešinar kruži oko imovine FK Željezničar".

"Zašto ih je smijenilo općinsko vijeće?", upitao je Tanović, pa iznio niz odgovora, između ostalog spomenuvši i FK Željezničar.

"Zato što su radi političkih igara i ličnih interesa pojedinaca koji kao lešinari kruže iznad imovine FK Željezničar pokušali da opstruišu usvajanje budžeta i tako, između ostalog, ugroze sredstva kojima je FK Željezničar trebao da izmiri poreske obaveze i osigura licencu", napisao je Tanović.

Ko stoji iza svega i ko ih je zapravo smijenio ?

Oglasi

"Iza svega što se dogodilo na prethodnoj sjednici ne stoji NITI JEDNA STRANKA, a posebno ne rukovodstvo ili bilo ko iz SDP-a. Iza svega stoje nezadovoljni vijećnici koji su u konačnici, zbog političke “torture” i nekorektnosti smijenili neefikasne rukovodioce OV", zaključio je Tanović.

Naravno, navijače i simpatizere Željezničara posebno je zaintrigrirao dio u kojem je spomenut njihov tim, pa se sada pitaju u čijoj službi su "radili" Pleše i Džaka i ko su zapravo "lešinari koji kruže oko imovine FK Željezničar".

Ipak, navijači ne moraju da brinu za licencu, jer je na zahtjev kluba krajem aprila Prvostepena komisija Nogometnog saveza BiH izdao licencu Plavima nastup u domaćim takmičenjima i u evropskim takmičenja.

Željezničar se tada javno zahvalio svim sadašnjimi bivšim uposlenicima kluba koji su "razumjeli situaciju u kojoj se klub nalazi i još jednom pokazali iskrenu ljubav koja krasi naš kolektiv".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Plavi su bili treći na kraju prošle premijerligaške sezone i nastupaće u Evropi kao jedan od četiri bh. predstavnika uz Sarajevo, Borac i Zrinjski.

Izabranici Nermina Bašića u ponedjeljak su krenuli s pripremama za novu sezonu, koja će početi mečevima u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
Borac i zeljo dva rezimsko partijska kluba
6 5
Hasimaga
Rezimsko partijski klub, uvijek bio i ostao, evo i dokaza. Na drzavnim jaslama citav zivot
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi