Beganović se rastao sa Željezničarom, karijeru bi mogao nastaviti u Igmanu

Nakon isteka ugovora

Beganović se rastao sa Željezničarom, karijeru bi mogao nastaviti u Igmanu

Edmir Škorić

Dugogodišnji član Željezničara Dženis Beganović napustio je Grbavicu, ali bi veoma brzo mogao dobiti novi ugovor.

Nakon što je istekao ugovor, Beganović i Željezničar su se ovog ljeta rastali. On je u plavom dresu saklupio 87 nastupa, a minule sezone je nastupao na 33 utakmice.

27-godišnji ofanzivni vezni sada je slobodan igrač, ali vrlo brzo bi trebao da pronađe novi angažman. Kao moguća nova destinacija navodi se Igman iz Konjica, koji je ostao u Premijer ligi i koji ima namjeru sa dodatnim pojačanjima imati uspješnu sezonu 2023/24.

Beganović je ponikao u Željezničaru, potom je igrao u Crnoj Gori i Češko, vratio seu BiH gdje je nastupao za dva tuzlanska tima, da bi se opet vratio na Grbavicu prošlog ljeta.

Postigao je dva gola u Kupu u dresu svog najdražeg tima, a ima i tri asistencije. Iako ima 27 godina, već je iza njega bogatstvo iskustvo i svakako bi mogao da bude od velike pomoći ekipi Igmana.

Treba imati na umu da je Beganović osvojio Kup BiH sa sada već bivšim klubom, Željezničarom, a također je dva puta bio juniorski prvak naše zemlje, također sa Plavima.

Oglasi

Igman je ostao bez važnog igrača, Damira Hrelje koji je prešao u Borac, ali eventualni dolazak Beganovića mogao bi svakako zadovoljiti navijače ovog tima.

Uostalom, nedavno je objavljeno da Husref Musemić ostaje trener, što je dokaz da u Igmanu imaju velike planove u narednim sezonama. Pokušat će zadržati što je više moguće ključnih igrača, iako bi se mogli osjetiti odalsci Hrelje, Senada Kasića (otišao u Njemačku) ili Elvira Durakovića, koji je ovog ljeta potpisao za Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već je poznato da će nova sezona u Premijer ligi naše zemlje početi 30. jula, dok prelazni rok starta 20. juna.

Igman je nakon teške sezone zadržao status premijerligaša, što će biti cilj i u novoj sezoni. Zrinjski brani titulu i u prvenstvu i u Kupu, dok će našu zemlju ovog ljeta u Evropi predstavljati još Borac, Željezničar i Sarajevo, a iz lige su ispali Leotar i Sloboda. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Korak naprijed u karijeri. Otisao u veci klub
5 3
user1574859714
Konacno da ode.Tzv fudbaler koji izadje na golmana 1 na 1 i okrene se vrati loptu,jer ne zna sta da radi. Daj Boze da se vise ne vraca u Zelju.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi