Nakon sjajnih partija u Igmanu

Azur Mahmić na korak od Veleža! · Saznajemo

Esmer Oštraković

Veliki broj fudbalera Igmana iz Konjica iza sebe ima sjajnu sezonu, a jedan od njih je i mladi štoper Azur Mahmić.

Naime, Mahmić je u proetkloj sezoni odigrao 27 utakmica u Premijer ligi BiH za svoj klub, a sjajne partije nisu prošle nezapaženo.

Kako saznaje SportSport.ba Mahmić je obavio razgovore sa čelnicima Veleža, te bi do kraja sedmice trebao postati novi fudbaler ovog kluba.

Zanimljivo je i to da je Mahmić već jednom bio jako blizu prelaska u redove ekipe iz Mostara i to dok je bio igrač Mladosti, ali tada se odlučio za odlazak u Muru.

Svoju karijeru je ovaj mladi fudbaler krenuo u omladinskim kategorijama Čelika, a 2020. godine prešao je u Mladost iz Doboj Kaknja.

Nakon toga prelazi u Muru, a zatim se napočetku sezone vratio u bh. fudbal i to u ekipu Igmana iz Konjica i to je bio pun pogodak.

Iza sebe ima sjajnu sezonu i upravo to mu je donijelo transfer u Velež.

Osim Mahmića Velež bi ubrzo trebao pojačati i iskusni veznjak Amer Ordagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je navodno na stolu imao ponude Željezničara i Borca, Ordagić je odlučio da svoju karijeru nastavi u ekipi iz Mostara.

Treba istaći i to da je Ordagić u Premijer ligi BiH upisao više od 130 nastupa, te dolazi kao igrač koji jako dobro poznaje našu ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.