Samir Radovac blizu povratka u Premijer ligu: Prva runda pregovora s Veležom je završena

Vaga ponude

Samir Radovac blizu povratka u Premijer ligu: Prva runda pregovora s Veležom je završena

Edmir Škorić

Samir Radovac je početkom godine prešao u redove Novog Pazara, ali brzo se vratio u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon jako uspješnih sezona u Premijer ligi Radovac se odlučio na odlazak u redove srbijanskog tima, ali očito mu se nije dopalo, pa je odlučio da se vrati u BiH.

Sve je izvjesniji njegov povratak na bh. premijerligaške terene. Navodno je nekoliko klubova zainteresiranih za njegove usluge, a kako je potvrđeno za SportSport.ba iz izvora bliskih klubu, danas je veznjak obavio razgovore sa čelnicima Veleža oko eventualnog povratka među Rođene.

Radi se o prvoj rundi pregovora, a postoji mogućnost da isti budu nastavljeni u budućnosti.

Radovac je proteklih dana boravio u Mostaru te je tom prilikom obišao stadion Rođeni, a navodno je već odbio ponudu Borca iz Banjaluke.

Oglasi

27-godišnji veznjak je bio prvak BiH sa Sarajevom, ima i osvojen trofej Kupa sa Bordo timom, za koji je igrao prije nego je otišao u Olimpik, zatim u Grčku, odakle je došao u Mostar u zimu 2020. godine.

Za Sarajevo je odigrao 122 utakmice, postao kapiten i zabilježio 5 golova i 15 asistencija, dok je u Veležu na 76 utakmica postigao devet golova i dodao sedam asistencija.

Osim zapaženih igara u crvenom dresu, ostat će upisano da je bio član generacije koja je ostvarila dugo očekivani plasman u evropska takmičenja, te povrh svega generacije koja je uspešno krunisala pohod na titulu osvajača Kupa Bosne i Hercegovine i to kao kapiten tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radovac je također bio i bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

On bi u narednim danima trebao da donese konačnu odluku nakon što izvaga sve ponude, ali sada je već gotovo pa sigurno da će opet biti član premijerligaške scene.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Dobro dosao kuci Majstore!
7 0
komentator1
HahahahahahHhahahahahahahahahhahdhsjsahahahahahhahahaa
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi