Plemići pale motore

Zrinjski prekrižio jednog igrača i otputovao na pripreme pred nastup u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović

Prvaci Bosne i Hercegovine, ekipa Zrinjskog, otputovala je na pripreme u Sveti Martin na Muri i to nakon što je prekrižen jedan igrač koji je bio na probi u mostarskom timu.

HŠK Zrinjski nastavio je s dominacijom u bh. fudbalu i minule sezone je po prvi put u klupskoj historiji osvojio duplu krunu.

Kako poručuju iz osmostrukog prvaka Bosne i Hercegovine, naredni cilj je grupna faza jednog od UEFA-inih takmičenja.

Zrinjski je imati status nosioca u žrijebu prvog pretkola Lige prvaka i s te strane realno se nadati da mogu ostvariti zacrtani cilj.

Sjećamo se prošlog ljeta kada su Zrinjski sekunde dijelile od plasmana u Konferencijsku ligu, no Slovan je u 122. minuti došao do penala preko kojih je i prošao dalje.

Nema sumnje da će stručni štab i igrači Zrinjskog uraditi sve da se nešto slično ne ponovi ovaj put, a na pripreme pred važne utakmice otputovali su u Sveti Martin na Muri.

Na ovoj destinaciji Zrinjski će boraviti deset dana, tj. do 28. juna i u tom periodu će odigrati prijateljske utakmice protiv Mure, Varaždina i Zagreba.

Bitno je napomenuti da na pripreme nije otputovao kapiten Nemanja Bilbija, koji će se priključiti nakon što u utorak završi obaveze u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na pripreme je otputovao Gilad Avramov, dok je otpisao Ilhab Abu Alsech. Obojica su Izraelci koji su (bili) na probi u redovima Plemića. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.