Prometno na Gradskom stadionu

FK Borac doveo još dva pojačanja

Edmir Škorić

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke nastavlja sa dovođenjem ovoljetnih pojačanja, a u nedjelju su potpisana dva igrača iz Srbije.

Ranko Jokić je defanzivac koji će pojačati zadnju liniju Borca, dok je vezni red jači za Stefana Fićovića.

Jokić igra na poziciji štopera i lijevog beka, a ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, mada nikada nije imao zvaničan nastup za seniore slavnog tima iz Beograda.

Od jula 2019. godine igrao je za Radnik iz Surdulice i odatle dolazi u redove jedne od najboljih ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine. Dobra stvar za Borac je ta što neće imati status stranca jer posjeduje bh. državljanstvo.

Što se Stefana Fićovića tiče, igra na pozicijama zadnjeg i centralnog veznog igrača. On je ponikao u Borcu iz Čačka, zatim igrao u trećoj ligi Srbije za Polet iz Ljubića, a u Borac dolazi iz Metalca iz Gornjeg Milanovca. Na Marakani je proveo godinu i po, ali ni on nije upisao debi za crveno-bijele.

Prethodno su za Borac potpisali Nemanja Mihajlović, Zoran Kvržić, Damir Hrelja i Jose Ricardo Cortes. Nije isključeno da Borac predstavi još neko novo lice do zvaničnog početka sezone.

Bilo je i odlazaka. Nedeljko Piščević se rastao sa klubom, također i Benjamin Tatar, dok su ugovori produženi sa Jakovom Blagaićem, Janezom Pišekom, Bojanom Pavlovićem i Aleksandrom Šubićem.

Borac je prošlu sezonu završio kao drugoplasirani tim Premijer lige i nastupaće u Evropi, a sa novim licima ovaj tim želi da napravi nešto više na eurosceni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, ambicije su pred novu sezonu velike i želja je da se uključe u borbu za titulu, ali i Kup BiH.

Promjene koje se dešavaju na Gradskom stadionu ovog ljeta sugerišu da Borac zaista želi svojim navijačima pripremiti sezonu za pamćenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.