Plavi nakon tri godine u Evropi

Željezničar protiv Bjelorusa!

Admin Čaušević

Željezničar se nakon tri godine vraća u Evropu i ovog ljeta će nastupiti u kvalifikacijama za Konferenijsku ligu.

S obzirom na izostanak posljednjih sezona Željezničaru je značajno pao koeficijent pa sarajevski Plavi nisu bili postavljeni kao nositelji prilikom žrijeba.

Prije žrijeba mogući protivnici Željezničara su bili: Maribor (Slovenija), Alaškert (Armenija), Dinamo Batumi (Gruzija), La Fiorita (San Marino) i Dinamo Minsk (Bjelorusija).

Poslije žrijeba je odlučeno da rival Željezničara u prvom pretkolu Konferencijske lige bude Dinamo Minsk iz Bjelorusije.

Prvi mečevi igraju se 13. jula, dok je revanš na programu sedam dana kasnije.

Željezničar će biti domaćin u prvom susretu, a prema svemu sudeći revanš susret se neće igrati u Bjelorusiji i to zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Dinamo Minsk je prošle sezone u Evropi za protivnike imao Dečić i Hapoel Tel Aviv, a zanimljivo je da je oba dvomeča igrao u zemljama svojih protivnika.

Protiv Dečića je obje utakmice igrao u Podgorici, dok je protiv Hapoela obje utakmice igrao u Tel Avivu i vidjet ćemo da li će to slučaj biti i protiv Željezničara.

Jasno, Željezničar će ih 13. jula ugostiti na Grbavici, a postoji realna mogućnost da neki drugi bh. stadion bude domaćin revanša.

Sasvim sigurno to neće biti Koševo jer će Sarajevo 20. jula biti domaćin u revanš susretu, također prvog pretkola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, reprezentacija Bjelorusije je u martu domaću utakmicu kvalifikacija za EURO igrala u Novom Sadu, dok je dvije utakmice u junskom prozoru igrala u Budimpešti.

Dinamo Minsk možda nađe rješenje da igra domaće susrete u nekoj neutralnoj državi, ali je sada dvomeč u Bosni i Hercegovini mnogo realnije rješenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.