Jakirović o Mirviću i Željezničaru: "Bila je ta ideja da se nađemo..."

Karizmatični stručnjak gost Podcasta Incubator

Jakirović o Mirviću i Željezničaru: "Bila je ta ideja da se nađemo..."

Admin Čaušević

Bez dlake na jeziku i sa određenom karizmom Sergej Jakirović je uvijek itekako zanimljiv za razgovarati. Bivši bh. reprezentativac za skoro dvije godine koliko je radio u Premijer ligi ostavio je upečatljiv trag i teško će uskoro neko nadmašiti ono što je postigao sa Zrinjskim.

Jakirović je pola godine trener u Rijeci, uspio je bivšeg prvaka Hrvatske iščupati sa dna i gurnuti ga u visine HNL-a izborenim plasmanom u Evropu.

Uvijek intersantan za medije odlični trener je bio gost podcasta Incubator, a neizbježna tema je svakako bila Premijer liga i dešavanja u bh. prvenstvu.

Jedno od pitanja odnosilo se i na eventualno odbijanje dolaska na klupu FK Sarajevo. Spomenuo je sastanak sa Ismirom Mirvićem, predsjednikom Bordo kluba.

"Nisam ja odbio nikoga. Bila je neka ideja da se nađemo, da upoznam predsjednika Mirvića, ali ja sam tada bio u Zrinjskom i rekao sam da su svi planovi vezani za Zrinjski. Poslije sam otišao u Rijeku."

Oglasi

Voditelj je Jakirovića pitao da li bi jednog dana mogao preuzeti Željezničar. Vrata nije ostavio zatvorenim.

"Kada me neko pozove, kada ne budem imao posla, šta ja znam…"

"O Nerminu Bašiću, mislim sve najbolje, gdje god dođe raditi, dođe prezentirati neku svoju viziju, da mu ekipa ima glavu i rep, mislim da je najmlađi u Premijer ligi ikad, da je jarko rano sa 27,28 godina postao trener. Negdje sam pričao da je najmlađi u BiH sa UEFA Pro licencom."

"Na Grbavici je jako zeznuto igrati, stadion je uvijek pun, navijača milion, jako jako motivirajuća atmosfera i uvijek mi je bilo drago tamo igrati."

Kao jednu od zamjerki u Premijer ligi naveo je nedostatak stručnog komentarisanja sudijskih grešaka kao što je to slučaj u Hrvatskoj.

"Ima emisija na TV Arena Sport, ali nema kao u HNL-u. Ima stručnih analiza, nema “oko sokolovo” i to sve što bi sudije stavilo pod dodatni pritisak, jer na nekim utakmicama ima svega i svačega, da se ne lažemo, i to nekako prolazi ispod radara. Recimo, napraviš mi sažetak, i nema nikakvog komentara, ničega… To je meni presmiješno. To je lijenost", kazao je popularni Profa Jakir.

Jakirović je između ostalog dao i svoje mišljenje o Feđi Dudiću i Husrefu Musemiću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dudić je udario temelje Veleža i ekipu koja je mogla parirati svima u ligi, osvojio je s njima Kup, poslije je otišao u Sarajevo gdje, smatram, da nije imao sportske sreće, nije htjela lopta u gol, sad ponovo čeka svoju priliku."

"Za Musemića mislim da je najtrofejniji trener u Premijer ligi, ima tri titule sa Sarajevom, pričao mi je anegdote iz bivše Jugoslavije, ali gdje je god došao prenio je svoju viziju i karakter. To je napravio i sa Igmanom i spasio je ekipu ispadanja."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Sarajevo se ne odbija
3 0
pero98
Jakire, želim ti srecu s Ri u novoj sezoni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi