Pojačanja za hercegovačke timove

Mladi reprezentativac BiH u Igmanu, a Hrvatske u Posušju

Eldar Ganibegović

Igman i Posušje dva su od šest klubova koji su se do posljednjeg kola minule sezone borili za ostanak u ligi, a sada sklapaju igrački kadar kako do toga ne bi došlo i naredne sezone.

U Konjic tako uskoro stiže, prema saznanjima SportSport.ba portala, dojučerašnji fudbaler tuzlanske Slobode, Aldin Mešić.

Ovaj 19-godišnji fudbaler ponikao je u Sarajevu, da bi prošlog ljeta prešao u Slobodu, klub iz svog rodnog grada.

Na deset mečeva igrao je u Premijer ligi za igrače do 19 godina i postigao pet golova, da bi upisao i sedam nastupa u Premijer ligi za seniorski tim, no skupio je tek 245 minuta. 

Aldin Mešić FK Igman Pozicija: MF

Statistika

27 nastupa
11 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
1 golova

Radi se o omladinskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine. Do sada je u raznim dobnim kategorijama upisao 13 nastupa u najdražem dresu i postigao dva gola, a vidjet ćemo da li će se izboriti i za status U-21 reprezentativca.

Igman je tako dobio mladog i talentovanog igrača na poziciji lijevog krila, a po potrebi može igrati i desno.

Posušje se pojačalo na golmanskoj poziciji. Na Mokri dolac stigao je Franko Kolić, koji u Hercegovinu stiže na posudbu iz Osijeka.

"S velikim zadovoljstvom i ponosom obavještavamo sve navijače i simpatizere kako je realizirana posudba između NK Osijek i HŠK Posušje. Jedan od najtalentiranijih i najperspektivnijih golmana u Hrvatskoj, mladi reprezentativac Hrvatske Franko Kolić novi je čuvar mreže HŠK Posušje.

Kolić iz grada na Dravi stiže na jednogodišnju posudbu nakon fantastične sezone iza sebe. U 1. HNL ubilježio je trideset nastupa i mrežu sačuvao netaknutom čak 13 puta, a za mladu reprezentaciju zabilježio je deset nastupa", napisali su iz Posušja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da ne bude zabune, Kolić nikada nije nastupao za mladu, tj. U-21 reprezentaciju Hrvatske. Ima po pet nastupa u U-17 i U-19 reprezentaciji, te jedan u U-15 selekciji. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.