Igrat će u drugom rangu švicarskog fudbala

Sead Hajrović predstavljen u novom klubu: Daleko je od nivoa koji mu se predviđao

Eldar Ganibegović

Sead Hajrović igrač je kojem se predviđala blistava karijera, ali i jedan od mnogih takvih koji nije ispunio svoj potencijal. Sada je predstavljen u novom klubu.

Godina je bila 2013. kada su na vrata reprezentacije Bosne i Hercegovine pokucala braća Hajrović, Sead i Izet. Obojica su se odlučila za Zmajeve ispred Švicarske.

Izet je ostavio dosta veći trag i bio duže tu, postigao i onaj čuveni gol u Žilini protiv Slovačke, dok Sead nikada nije dočekao da debituje za A selekciju nakon osam nastupa u U-21 timu.

Svojevremeno je nosio dres Arsenala i igrao s najvećim zvijezdama poput Henryja i Van Persieja, ali sada je daleko od tog nivoa i potpisao je za novi klub u švicarskoj Challenge ligi.

Tridesetogodišnji stoper potpisao je ugovor sa švicarskim klubom Neuchatel Xamax, a šansu za debi imat će već sutra protiv Servettea našeg Miroslava Stevanovića.

Prethodno je nosio dres Yverdon Sporta za koji je minule sezone upisao ukupno 29 nastupa. 

Karijeru je počeo u Zurichu iz kojeg 2009. godine odlazi u Arsenal, bio je na posudbi u Barnetu, a 2013. se vraća u Grasshoppers i tada je krenuo njegov pad.

Nakon toga igrao je jo za Winterthur, Wohlen i Viktoriju iz Kolna, te se 2020. godine vratio u Švicarsku potpisavši za pomenuti Yverdon Sport.

Podsjetimo, njegov brat Izet je član Arisa u Grčkoj gdje ga nema u planovima i ovog ljeta bi trebao napraviti novi transfer. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.