Kljajić na meti Gruzijaca

Torpedo Kutaisi angažuje poznatog Srbina pred duele protiv FK Sarajevo?

Eldar Ganibegović

Gruzijski Torpedo Kutaisi bi pred dvomeč s FK Sarajevo u Konferencijskoj ligi mogao angažovati poznatog srbijanskog golmana, prenose tamošnji mediji.

Žrijebom u Nyonu odlučeno je da se u prvom pretkolu Konferencijske lige sastanu FK Sarajevo i gruzijski Torpedo Kutaisi.

Stadion Ramaz Shengelia biti će domaćin prve utakmice 13. jula, dok će revanš biti odigran sedam dana kasnije na Koševu. 

Dok se priprema za nastupe u Konferencijskoj ligi, gruzijski predstavnik uporedo igra i domaće prvenstvo te slaže igrački kadar.

Tako je, prema gruzijskim medijima, na radaru Torpeda srbijanski golman i 32-godišnji čuvar mreže Novog Pazara, Filip Kljajić.

Njemu na kraju juna mjeseca ističe ugovor sa srbijanskim klubom i kao slobodan igrač mogao bi postati član rivala Sarajeva.

Kao omladinac je igrao za Crvenu zvezdu, a karijeru je počeo u beogradskom Hajduku. Nastupao je za Šumadiju, Metalac, Rad, Partizan i Teleoptik u Srbiji, te je nosio dresove Plataniasa u Grčkoj i Omiya Ardije u Japanu. 

Minule sezone je na 28 nastupa za Novi Pazar mrežu netaknutom sačuvao osam puta. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Vidjet ćemo da li će do ovog transfera doći, a podsjetimo da će pobjednik ovog dvomeča u drugom pretkolu igrati protiv Aktobea. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.