Poznati kolumbijski novinar na Twitteru potvrdio još jedan veliki transfer FK Sarajevo?

Viveros na meti bordo kluba

Poznati kolumbijski novinar na Twitteru potvrdio još jedan veliki transfer FK Sarajevo?

Endin Čaušević

U FK Sarajevo ovog ljeta rade punom parom što se tiče pojačanja, a čini se da bi još jedno itekako zvučno ime moglo stići na Koševo. Sudeći po objavi poznatog novinara iz Kolumbije čini se da je Sarajevo završilo još jedan posao, a to je transfer Kevina Viverosa.

Navijači Sarajeva su itekako oduševljeni pojačanjima koje je ovaj klub uspio dovesti na početku priprema za novu sezonu, no čini se da u klubu s Koševa još uvijek nisu završili s dovođenjem zvučnih imena.

Prije dva dana u bh. prijestolnicu stigao je i reprezentativac Venecuele, Adalberto Peneranda, čija potvrda transfera u Sarajevo se očekuje veoma brzo, ali Penerada nije jedini igrač iz Južne Amerike koji će pojačati bordo klub.

Nedavno su se pojavile špekulacije da Sarajevo želi dovesti i Kevina Viverosa koji je jedan od najboljih igrača kolumbijskog Deportivo Calija gdje igra na posudbi iz Caraboboa.

Mediji u Kolumbiji objavili su prije nekoliko dana da je Sarajevo pokazalo veliki interes za Viverosa i da su već u toku pregovori klubova oko transfera ovog Kolumbijca u redove bh. premijerligaša. Sarajevo pregovara s FC Carabobo kojim je vezan ugovorom Viveros, ali i sa Deportivom oko raskida posudbe jer klub iz Calija ima pravo otkupa njegovog ugovora.

Oglasi

Da se tu zaista nešto dešava pokazala je i objava poznatog kolumbijskog novinara Jaimea Dinasa koji je objavio sinoć na zvaničnom Twitter profilu da je transfer Viverosa iz Deportiva u Sarajevo već završena stvar.

"Danas je postignut konačan dogovor Deportivo Calija i Sarajeva iz BiH oko transfera napadača Kevina Stivena Viverosa Rodallege", poručio je Dinas na Twitteru.

Očekuje se da će Sarajevo platiti određeni iznos obeštećenja za Viverosa, a Kolumbijac bi trebao biti veliko pojačanje u novoj sezoni bordo kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, dolasci Penerande i Viverosa znače da će biti vjerovatno i odlazaka s Koševa.

Zbog dolaska igrača iz Južne Amerike sve je izvijesniji odlazak Giorgija Guliashvilija koji bi kako stvari stoje trebao na posudbu u mostarski Velež.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hellas
Setnja kroz ligu. Zrinjskog nabiti 5:0.
4 4
user1676377964
Ma dok se ne dokaže ništa ne vjerujem, opet će nas Željo sa 5 puta slabijom ekipom rastaviti na proste faktore.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti