Foto: FK Igman Konjic - Facebook

Hamzić produžio ugovor

Novi potpis u Igmanu iz Konjica · Zvanično

Eldar Ganibegović

Igman iz Konjica drugu sezonu u nizu igrat će Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a sada je ozvaničio još jedan potpis.

Nakon što je bio jedan od šest timova koji su se do posljednjeg kola borili za ostanak u Premijer ligi BiH prošle sezone, Igman iz Konjica radi sve na tome da do toga ne dođe i u sezoni koja je pred nama.

Rješava se polako igračka križaljka za narednu sezonu. Neki igrači su otišli, neki došli, a neki produžili ugovor, kao što je slučaj s Dinom Hamzićem.

Iskusni golman produžio je saradnju s Igmanom na još godinu dana, te će u ovom klubu ostati do kraja iduće sezone, odnosno do ljeta 2024. godine.

Ovaj 35-godišnji golman u Igman je stigao zimus iz Torpedo Kutaisija, tima koji će biti prvi protivnik FK Sarajevo u Konferencijskoj ligi.

Nije se naigrao, s obzirom na to da je upisao samo jedan nastup, dok je prvi golman bio Aldin Ćeman.

Pomenuti Ćeman također je produžio saradnju s Igmanom i očekuje se da će i u narednoj sezoni on biti jedinica tima iz Konjica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se Hamzića tiče, on je dijete Sarajeva, a u Bosni i Hercegovini je još nosio dres Olimpika. 

Torpedo Kutaisi nije jedini gruzijski tim za koji je nastupao jer je bio i u Chikhuri, dok je pola sezone bio u Widzewu iz Lodza u Poljskoj. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti