Mladi reprezentativac BiH u Igmanu, a Hrvatske u Posušju

Pojačanja za hercegovačke timove

Mladi reprezentativac BiH u Igmanu, a Hrvatske u Posušju

Eldar Ganibegović

Igman i Posušje dva su od šest klubova koji su se do posljednjeg kola minule sezone borili za ostanak u ligi, a sada sklapaju igrački kadar kako do toga ne bi došlo i naredne sezone.

U Konjic tako uskoro stiže, prema saznanjima SportSport.ba portala, dojučerašnji fudbaler tuzlanske Slobode, Aldin Mešić.

Ovaj 19-godišnji fudbaler ponikao je u Sarajevu, da bi prošlog ljeta prešao u Slobodu, klub iz svog rodnog grada.

Na deset mečeva igrao je u Premijer ligi za igrače do 19 godina i postigao pet golova, da bi upisao i sedam nastupa u Premijer ligi za seniorski tim, no skupio je tek 245 minuta. 

Aldin Mešić
Aldin Mešić FK Igman FK Igman Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
10 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
1 golova

Radi se o omladinskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine. Do sada je u raznim dobnim kategorijama upisao 13 nastupa u najdražem dresu i postigao dva gola, a vidjet ćemo da li će se izboriti i za status U-21 reprezentativca.

Oglasi

Igman je tako dobio mladog i talentovanog igrača na poziciji lijevog krila, a po potrebi može igrati i desno.

Posušje se pojačalo na golmanskoj poziciji. Na Mokri dolac stigao je Franko Kolić, koji u Hercegovinu stiže na posudbu iz Osijeka.

"S velikim zadovoljstvom i ponosom obavještavamo sve navijače i simpatizere kako je realizirana posudba između NK Osijek i HŠK Posušje. Jedan od najtalentiranijih i najperspektivnijih golmana u Hrvatskoj, mladi reprezentativac Hrvatske Franko Kolić novi je čuvar mreže HŠK Posušje.

Kolić iz grada na Dravi stiže na jednogodišnju posudbu nakon fantastične sezone iza sebe. U 1. HNL ubilježio je trideset nastupa i mrežu sačuvao netaknutom čak 13 puta, a za mladu reprezentaciju zabilježio je deset nastupa", napisali su iz Posušja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FRANKO KOLIĆ NOVI ČUVAR MREŽE HŠK POSUŠJE! 🥅 S velikim zadovoljstvom i ponosom obavještavamo sve navijače i simpatizere...

Posted by HŠK Posušje on Saturday, June 24, 2023

Da ne bude zabune, Kolić nikada nije nastupao za mladu, tj. U-21 reprezentaciju Hrvatske. Ima po pet nastupa u U-17 i U-19 reprezentaciji, te jedan u U-15 selekciji. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi