Igman iz Konjica zainteresovan za najboljeg igrača NK Čelik
Sjajni desni bočni kluba s Bilinog polja ima ponudu člana Premijer lige

Sivac na meti člana Premijer lige BiH

Igman iz Konjica zainteresovan za najboljeg igrača NK Čelik · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika do ponedjeljka se nalaze na odmoru, kada će zvanični i krenuti s pripremama za narednu sezonu u kojoj će se takmičiti u 1.ligi FBiH, nakon što su prošle sezone ubjedljivo osvojili Drugu ligu FBiH, grupa "Centar", a zatim u doigravanju slavili protiv ekipe Klisa.

Zeničani svakodnevno rade na sklapanju igračkog kadra za narednu sezonu u kojoj žele biti u vrhu tabele. Prije par dana klub je objavio da su angažovali dvojicu novajlija, veznjaka Amara Mehića, te ofanzivca Kenana Salkanovića.

Osim pomenute dvojice, klub će angažovati još tri do četiri igrača čime će kompletirati tim, te se što bolje spremiti za početak sezone.

Svi igrači koji su prošle sezone činili kostur tima su produžili ugovore osim Selima Žune i Eldara Sivca. Kako saznajemo oni imaju određene ponude iz 1.lige FBiH, a za najboljeg igrača Čelika u prošloj sezoni, desnog bočnog Eldara Sivca zainteresovan je Igman iz Konjica.

Sivac je prošle sezone igrao sjajno te je upisao 29 nastupa i nevjerovantih 15 asistencija. To nije promaklo ljudima iz Igmana, koji su pratili njegove igre, kako u prvenstvu, tako i u okviru Kupa BiH, ali i u doigravanju protiv Klisa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno da bi za Sivca bila velika nagrada da potpiše za tim iz Premijer lige, ali i pitanje da li bi u Konjicu imao visoku minutažu, budući na to da je po desnoj strani u Igmanu nezamjenjiv Anel Hebibović.

Hoće li Sivac i Žuna otići iz Čelika ili će nakon osvajanja Kantonalne lige ZDK, te Druge lige FBiH, ostati na Bilinom polju, te u narednom periodu pokušati sa matičnim klubom ući i u Premijer ligu i upisati se zlatnim slovima u historiju kluba saznat ćemo u narednih par dana, kada će se sigurno kompletirati igrački kadar za narednu sezonu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Trbao ga je Sarajevo uzeti ako je tako dobar i dati mu sansu. A celiku za uzvrat poslati dva dobra igraca na koje se manje racuna koji bi pomogli Celiku da ude u visi rang.
1 1
rabodimis
Ako dozvole da im rasture mlad i dobar tim nek zenicani sruse onaj Mittal i nek na tom mjestu naprave nesto za opste dobro. Pola grada se koristi samo za licne potrebe nakog skrtog indijskog su*ka..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti