Evropske utakmice su sve bliže

Bjelorusi se ne šale: Prvo "sedmica" pa dva pojačanja, a onda "ozbiljni" Željezničar

Admin Čaušević

Dinamo iz Minska, protivnik Željezničara u Konferencijskoj ligi, zabio je sedam golova u posljednjem ligaškom meču što je jasna poruka za sarajevske Plave kakav protivnih ih čeka. 

Željezničar se nakon tri godine vraća u Evropu, a za prvog rivala u Plavi će u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu imati Dinamo iz Minska koji se nalazi u punoj takmičarskoj formi.

U sedmici na izmaku bjeloruski tim je odigrao dva meča i slavio je sigurno pobjede. Prvo je protiv Zhodina sa 0:2 izboren plasman u narednu fazu Kupa, da bi u subotu sa visokih 7:2 u prvenstvu savladana ekipa Belshine.

UEFA je ranije potvrdila da će se revanš susret između Željezničara i Dinamo Minska igrati u Bakuu, a sada je o tome govorio i trener bjeloruskog tima, Vadim Skripchenko.

"Znate da mogu govoriti samo o informacijama koje imam. Jasno je da se situacija mijenja, zbog logistike, aviona i vremena da dođemo u gradove jer obje utakmice igramo u gostima."

"Lakše nam je što ćemo igrati u Bakuu jer postoje direktni letovi, uz to je i već drugi protivnik iz Bakua (Neftchi op.a.), ako prođemo Željezničar. Tako da nam je to ugodno što se tiče logistike i letova."

"Jasno je da su protivnici ozbiljni. Naš glavni zadatak je da se pripremimo bez obzira na sve okolnosti s ciljem da prođemo makar prvu rundu kvalifikacija i onda se pripremimo za sljedećeg protivnika", kazao je Skripchenko.

Kako sada stvari stoje Dinamo će za duele protiv Željezničara biti jači za krilnog napadača Ivana Bakhara koji se u Bjelorusiju vraća iz Izraela.

Osim toga u ekipu se nakon sezone vraća i iskusni 31-godišnji veznjak Alexander Selyava od kojeg Skripchenko ima velika očekivanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znam ga od 16 godine, znam njegove mogućnosti i nadamo se da ćemo njegovim dovođenjem pojačati vezni red", kazao je iskusni stručnjak.

Podsjećanja radi, prvi meč Željezničar - Dinamo se igra 13. jula na stadionu Grbavica od 20:30, a revanš susret je sedam dana kasnije u Bakuu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.