Remi Željezničara i Tuzla Cityja na Grbavici, ali i glavobolja za Nermina Bašića

Povreda Amoaha napravila problem Plavim

Remi Željezničara i Tuzla Cityja na Grbavici, ali i glavobolja za Nermina Bašića

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar i Tuzla City remizirali su (1:1) u prijateljskom susretu odigranom na stadionu Grbavica. Golove su dali Allyson za domaće s bijele tačke i Irfan Hadžić za goste iz Tuzle.

Gosti iz Tuzle prvi prijete u ovom duelu. Hadžić šutira pored gola. Uzvratio je Željo samo minut kasnije. Pokušaj Drlje brani Fejzić.

U 12. minuti susreta dosuđen je penal za goste. Cocalić loše odigrava povratnu loptu, Nukić dolazi do nje, da bi ga potom srušio Kosorić i sudija je pokazao na 11 metara. Mehanović je preuzeo odgovornost. Šutirao je i pogodio je prečku gola Željezničara, te je ostalo 0:0.

Dvije minute kasnije velika prilika za Željezničar. Dobro ubacuje Jašarević, ali Krpić s nekoliko metara ne pogađa iz dobre situacije.

Potom su oba tima imala nekoliko pokušaja. Nije tu bilo previše opasnosti za protivnički gol, pa je zatim i tempo igre malo opao. Zbog grubosti je bilo i određenih varnica.

Oglasi

S obzirom na to da se dogovorilo da prvo poluvrijeme traje 60 minuta Tuzla City u 57. minuti dolazi do pogotka. Ćorić ubacuje, a Hadžić postiže pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u drugi dio koji se igrao 40 minuta Nermin Bašić šalje novu ekipu i na otvaranju je domaći sastav nešto agilniji, no većih uzbuđenja nije bilo.

Igra je bila jako slaba i nepovezana s obje strane, ali je Željezničar u samom finišu uspio doći do gola i izjednačenja. Dosuđen je penal, a Brazilac Allyson pogađa za 1:1.

Nerminu Bašiću glavobolju je zadao Joseph Amoah. Napadač Plavih se povrijedio i nije mogao nastaviti utakmicu koja je na kraju okončana neriješenim rezultatom. 

Oglasi

U prvom poluvremenu povrijedio se i Irfan Jašarević.

Prijateljski meč:

Željezničar - Tuzla City 1:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Mulalić, Cocalić, Kosorić, Drina, Galić, Mekić, Rustemović, Jašarević, Gasal, Krpić, Drljo. U drugom dijelu su igrali: Muftić, Musić, Dubačkić, Bilal, Pašić, Hajdarević, Biber, Amoah, Štilić, Allyson i Vitonji

Tuzla City: Fejzić, Ćorić, Hodžić, Redžić, Hamzabegović, Karjašević, Mehanović, Pantelić, Sejdović, Hadžić, Nukić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz rajvosa
U dolini dugova ništa novo !! Očaj,dugovi i penzioneri u sastavu...
4 6
Drakula
Upsssss
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti