Nermin Bašić najavio novosti u igri FK Željezničar, ali sve je još na početku

Mladi stručnjak ima visoke ambicije

Nermin Bašić najavio novosti u igri FK Željezničar, ali sve je još na početku

Midhat Šljivak

Željezničar je u pripremom meču remizirao s Tuzla Cityjem (1:1). Trener Plavih Nermin Bašić je zadovoljan viđenim, ali tvrdi da ima dosta prostora za napredak, te je najavio kako će tim s Grbavice u novoj sezoni imati nekoliko različitih formacija.

Željezničar se sprema za nastup u Evropi. Na putu do Dinamo Minska jedan od rivala je bio Tuzla City s kojim su Plavi danas na Grbavici remizirali (1:1).

Trener Nermin Bašić zadovoljan je utakmicom. Probao je određene stvari i imao je šta da vidi.

"Dobra utakmica. Dosta toga smo probali, dosta toga je išlo dobro, a imamo dosta toga na čemu trebamo raditi. Neke stvari su bile izuzetno dobre, posebno u prvom poluvremenu", rekao je Bašić i dodaje:

"Kada bismo bili umorni ponovo smo izgubili glavu i to mi se ne sviđa - nismo držali disciplinu. Ima dosta materijala za dobru analizu, trkački sam zadovoljan", rekao je Bašić.

Oglasi

Nije još uvijek poznato ko će od igrača koji su na probi ostati u klubu. Odluka će se znati brzo.

"Htjeli smo danas završiti ciklus taj s igračima na probi. Danas i sutra ćemo izaći s informacijama ko ostaje, a ko ne."

Bašić je probao nekoliko različitih formacija. U Evropi će se igrati 'standardno', ali u prvenstvu će biti određenih fleksibilnosti.

"Prvo poluvrijeme do 25 minute 3-4-3 je bilo dosta dobro. BIlo je lijepih akcija, posebno s bočnih strana i pet velikih prilika. Kada su nam izašli visoko nismo uspjeli naći rješenja, što je normalno jer je to jako zahtjevna formacija".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vježbamo dva-tri različita sistema. Želimo biti taktički fleksibilni. Bit će to dobro, treba raditi insistirati na tome. Kroz prvenstvo će ići bolje i bolje, treba vremena za prilagodbe. Na samom smo početku. U Evropi ćemo biti standardni, ali u prvenstvu ćemo koristiti različite sisteme", rekao je Nermin Bašić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Hahahahahahaha. Ovaj ih pravi jos vecim debilima nego sto vec jesu
2 3
Divolovac
????NULA IGRA!!!!! JEL MI GLEDAMO OSTALI I OVAJ CORO ISTU TEKMU????? FIZICKA SPREMA ZA 25 min.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi