Na meču Newell's Old Boys - Gimnasia

Svijet sinoć je vidio najsavršeniji volej u historiji, ljudi na tribinama se hvatali za glavu

Endin Čaušević

Newell's Old Boys i Gimnasia odigrali su sinoć sjajnu utakmicu u okviru 22. kola argentinske Lige Profesional na kojoj smo vidjeli čak četiri gola, ali o jednom spektakularnom pogotku jutros bruji cijeli svijet.

Gimnasia je otvorila fantastično utakmicu u Rosariju i već nakon 25 minuta igre gosti su vodili sa 2:0. Prvo je Dominguez pogodio za 1:0 u 11. minuti, dok je 14 minuta kasnije Tarragona udvostručio prednost Gimnasije.

Newell's se uspio vratiti u utakmicu prije završetka prvog poluvremena kada je Ortiz zabio fenomenalan pogodak u 36. minuti, a na semaforu je bilo 1:2.

No, glavna tema ove utakmice je nevjerovatni Lisandro Montenegro koji je postigao pogodak života u drugom poluvremenu.

Montenegro je na teren ušao već u 21. minuti kada se Gomez povrijedio, te je Gabriel Heinze odlučio da ovog 20-godišnjaka pošalje na teren i ispostavilo se da je to bio najbolji mogući pote.

Newell's je u nastavku svim silama krenuo po izjednačenje i preokret, a Gimnasia jednostavno nije uspjela da se odbrani.

Domaći su do izjednačenja stigli u 57. minuti kada smo vidjeli jedan od najljepših golova ikad. Tica je sjajno asistirao za Montenegra koji je uhvatio volej dok je lopta još bila u zraku i zabio spektakularan gol za konačnih 2:2.

Newell's je do kraja utakmice pokušavao da dođe do pobjede, te su u 93. minuti golom Recaldea poveli sa 3:2, no na kraju je pogodak poništen opravdano zbog ofsajda, te je ostalo na semaforu 2:2.

Nakon 22 odigrana kola lider u Argentini je River Plate koji ima čak devet bodova više od TAlleres Cordobe i San Lorenza. Newell's je na 12. mjestu sa 30 bodova, dok je Gimnasia na 17. poziciji sa tri boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.