Zbog bolova htio amputirati noge, zaigrao nakon skoro 20 godina i pokazao kakav je "ubica"

Batistuta zaigrao na spektaklu u Rosariju

Zbog bolova htio amputirati noge, zaigrao nakon skoro 20 godina i pokazao kakav je "ubica"

Endin Čaušević

Gabriel Omar Batistuta za mnoge je jedan od najboljih napadača koje smo imali priliku gledati na sceni prije skoro 30 godina. Penzionisao se zbog bolova u koljenu i u jednom trenutku čak je razmišljao o amputaciji nogu, ali se predomislio. Legendarni Batistuta zaigrao je sinoć nakon dugo vremena i pokazao da mu magiju iz nogu niko ne može ukrasti bez obzira na sve.

Naime, u Rosariju je sinoć odigrana revijalna utakmica između reprezentacije Argentine i Newell's Old Boysa koja je organizovana u čast Maxija Rodrigueza koji se oprostio od fudbala, a kući se tom prigodom konačno vratio i Lionel Messi.

Na ovoj utakmici nastupio je veliki broj fudbalskih zvijezda iz Argentine, a bilo je dosta onih koji su se davno penzionisali, no nisu mogli odbiti poziv da nastupe u jednoj takvoj utakmici.

Gledatelji na tribinama su mogli uživati u spektaklu na kojem su vidjeli čak 12 golova, a na kraju Newell's je slavio sa 7:5. No, jedna od glavnih tema večeri je legendarni Batistuta koji je nakon dugo vremena ponovo istrčao na teren.

Poznato je da legendarni napadač Fiorentine i Rome nakon penzionisanja muku muči s bolovima u koljenima, a jednom prilikom je čak izjavio da je razmišljao o amputaciji nogu jer su bolovi bili zaista nesnošljivi.

Oglasi

Batistuta je prethodnih godina imao nekoliko operacija koljena kako bi smanjio hronične bolove koje su ga godinama pratile. Zadnju operaciju imao je 2019. godine i koliko-toliko nakon toga može da vodi normalan život.

Svi su se oduševili što je Batistuta nastupio u sinoćnjem spektaklu u Rosariju, a legendarni napadač čak se uspio upisati u listu strijelaca.

Batistuta je u 19. minuti zabio gol 1:2 i vratio je Newell's u meč nakon što je Argentina ekspresno povela sa 2:0 golovima Lionela Messija i Maxija Rodrigueza. No, nakon toga Batigol je zabio pogodak iz penala za 2:1 i dobio ogromne ovacije s tribina.

Navijači su bili sretni što su takvi legendu ponovo vidjeli na terenu, a da nije izgubio magiju u nogama i pored nevjerovatnih bolova pokazao je kada je zatresao mrežu reprezentacije Argentine.

Batistuta je ponikao u Newell'su, ali je još kao tinejdžer prešao u River Plate. Najbolje dane karijere proveo je u Italiji gdje je igrao za Fiorentinu, Romu i Inter.

Karijeru je završio 2005. godine u dresu katarskog Al-Arabija, a još je igrao i za Bocu Juniors. U reprezentaciji Argentine legendarni Batistuta odigrao je 78 utakmica i postigao je 54 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi