Ovo ima samo u Argentini: Gosti su u šoku gledali prema klupi za rezervne igrače, odbili sjesti

Derbi Gimnasia - Estudiantes i njegove čari

Ovo ima samo u Argentini: Gosti su u šoku gledali prema klupi za rezervne igrače, odbili sjesti

E. Škorić

Argentinski nogomet pun je neobičnosti, a praznovjerje je uvijek prisutno. Ako postoji klub koji se poistovjećuje s običajima, onda je to Estudiantes.

Gimnasia je ugostila Estudiantes u La Plati u gradskom derbiju koji je odigran u okviru 8. kola argentske lige u noći sa subote na nedjelju.

Prije početka novog izdanja klasika iz La Plate, gledatelji koji su čekali početak utakmice bili su iznenađeni kada su vidjeli rezervne igrače Estudiantesa kako stoje.

Naime, kada su došli pred gostujuću klupu, nogometaši Estudiantesa su uočili prosutu sol na mjestu na kojem treba da borave. Bilo je to kao znak loše sreće. Brzo su gosti reagovali, pa su polivali vodom i skidali zalijepljenu sol sa svojih mjesta.

Utakmica između Gimnasije i Estudiantesa je zbog ove situacije počela deset minuta kasnije od predviđenog vremena: neobično, ali stvarno i dostojno argentinskog nogometa.

Gimnasia je na kraju slavila sa 2:1, iako su gosti prvi poveli preko Bosellija u čevrtoj minuti. Domaćin je izjednačio u 56. minuti preko Lescana, da bi Tarragona u 86. minut iz penala osigurao tri boda Gimnasiji.

Naravno viđen je veliki broj žurtih kartona, dosta grubih startova, ali to nije ništa novo za okršaje ovih rivala.

Gimnasiji j to bila druga pobjeda i sa osam bodova zauzima 25. mjesto, a gradski rival Estudiantes je na istom omjeru i sa istim brojem bodova, no zbog bolje gol-razlike je smješten na 24. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi