Sjajni fudbaler je pred potpisom

Mario Ćuže završio sa Dinamom, opet ćemo ga gledati na premijerligašim terenima · Saznajemo

Admin Čaušević

Mario Ćuže je sjajnim potezima i velemajstorskim golovima ostavio odličan utisak u dresu Zrinjskog, a kako sada stvari stoje i dalje ćemo ga gledati u Premijer ligi BiH.

Kako SportSport.ba saznaje Ćuže se nalazi pred potpisom za Zrinjski gdje je prošle sezone igrao možda i svoj najljepši fudbal u karijeri.

Ofanzivni veznjak je u dresu Plemića igrao posuđen igrač Dinama, a kako sada stvari stoje više neće biti član zagrebačkih Modrih.

Ovaj 24-godišnjak će uskoro postati član Zrinjskog i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za prvaka BiH u predstojećoj sezoni.

Kod navijača Plemića ostavio je i više nego odličan utisak, a posebno je ostao upamćen po golu i finalu Kupa BiH koji je bio vrijedan trofeja.

Prošle sezone je upisao 44 nastupa u svim takmičenjima, a košarkaškim riječnikom rečeno imao je double-double učinak jer je psotigao 11 golova i upisao 10 asistencija.

Dinamo je do sada dečka rođenog u Metkoviću uglavnom slao na posudbe, međutim sada bi mogao potpisati trajni ugovor sa Zrinjskim.

Prije Zrinjskog bio je u Istri, Lokomotovi pa i u ukrajinskom Dnipru. Pred kraj minule sezone spominjao se transfer u Maribor, ali od toga nije bilo ništa.

Plemići su do sada doveli niz fudbalera poput Luke Marina, Darija Čanađije, Aldina Hrvanovića, Tarika Ramića, Mate Stanića, Zvonimira Kožulja i Petra Mišića.

Mostarski klub se posljednjih dana spominje sa još niz imena, a posebno su aktuleni veznjak Igor Savić i defanzivac Stefan Simić koji je donedavno bio član Hajduka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Savić je provjereno ime u Premijer ligi, bio je jedan od najboljih veznjaka bh. prvenstva te nakon angažmana u Rusiji mogao bi se vratiti u Mostar.

Novu sezonu Zrinjski počinje u utorak, 11. jula, kada će gostovati armenskom prvaku Urartuu u prvom susretu prvog pretkola Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.