Igor Savić se vraća u Premijer ligu BiH?

Prošlu sezonu proveo u Rusiji

Igor Savić se vraća u Premijer ligu BiH? · Saznajemo

Haris Zilić

Dosta bh. fudbalera ima zanimljivo ljeto ispred sebe kada je u pitanju karijera. Mladi veznjak Igor Savić (22) po svemu sudeći završava epizodu u Rusiji i očekuju ga novi izazovi u karijeri.

Savić je igrao za Torpedo s kojim je imao ugovor do ljeta 2025. godine, a kako stvari stvari stoje moglo bi doći do prekida saradnje nakon što je tim iz Moskve ispao iz društva najboljih.

Mladi fudbaler će u potragu za novim klubom, a prema saznanjima našeg portala u igri je slovenski Maribor, ali i povratak u redove Zrinjskog.

Upravo je iz Zrinjskog prošle godine preošao u redove Torpeda gdje je odigrao nekoliko zapaženih utakmica, ali na kraju je ekipa generalno imala rezultatski slabu sezonu.

Torpedo će napustiti još neki fudbaleri, e ekipa je prošlu sezonu u Premier lige Rusije okončala na posljednjoj poziciji sa svega 13 bodova u 30 odigranih kola.

Oglasi

Pomenuti fudbaler je dijete Zrinjskog, prošao je sve omladinske kategorije, a jedan period u karijeri proveo je na posudbi u redovima GOŠK-a iz Gabele.

Sigurno da bi eventualni povratak među Plemiće dodatno ojačalo aktuelne prvake Bosne i Hercegovine pred izazove u novoj sezoni.

Sa druge strane Maribor je i ranije imao Savića na radaru, a sada je ova priča ponovo aktivirana.

Igor Savić je skupio 24 utakmice u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine, dok je upisao i jedan nastup za seniorsku reprezentaciju naše države.

Zrinjski već naredne sedmice očekuje prva utakmica prvog pretkola Lige prvaka protiv armenskog Urartua.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, ako bude bolji od Urartua, Zrinjski će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz dvomeča Slovan - Swift, a ako ispadne onda će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv poraženog iz dvomeča Farul Constanta - Sheriff Tiraspol.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
dobro bi bilo da se vrati.
2 0
user1655831611
Dobrodosao je nek se vrati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi