Batarelo potpisuje za Plemiće

Zrinjski dogovorio još jedno pojačanje, hrvatski defanzivac je već u Mostaru

Endin Čaušević

U HŠK Zrinjski punom parom spremaju se za početak nove sezone u kojoj će mostarski klub braniti duplu krunu. Plemići su doveli već nekoliko pojačanja, a uskoro bi u Zrinjskogm trebao biti predstavljen i novi fudbaler.

Jasno je da će glavni cilj Zrinjskog biti plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja što niti jedan bh. klub još uvijek nije uspio da uradi.

Plemići još uvijek nisu kompletirali igrački kadar za novu sezonu, a čini se da su pronašli i novo pojačanje.

Riječ je o defanzivcu Ivici Batarelu koji će u mostarski klub stići iz Croatije Zmijavci i pojačat će konkurenciju u defanzivci.

Zrinjski ima određenih problema s povredama u defanzivnom redu, a Batarelo bi trebao biti jedno od rješenja.

Ovaj 25-godišnjak već se nalazi u Mostaru i sada se čeka samo zvanična objava Zrinjskog da je on njihov novi član.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Batarelo je ponikao u Solinu, a još kao omladinac je prešao u Dinamo. No, nakon toga stiže u Hajduk gdje je igrao za kadete i juniore, te drugu ekipu splitskog kluba.

Nastupao je i u Sloveniji u dresu Krškog, a u Hrvatskoj je igrao još za Šibenik i Croatiju Zmijavci u kojoj je proveo drugi dio prošle sezone.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.