Stigao Bihorac

FK Tuzla City predstavio novo pojačanje · Zvanično

Eldar Ganibegović

FK Tuzla City sklapa igrački kadar pred početak naredne sezone, a danas je predstavio novo pojačanje.

Novi fudbaler FK Tuzla City je Faruk Bihorac, zvanično je objavio tuzlanski klub.

Igra na poziciji centralnog beka, može po potrebi igrati i kao defanzivni i centralni vezni, a sa Tuzla Cityjem je ugovor potpisao na tri godine.

Malisheva s Kosova je bio posljednji klub gdje je nastupao ovaj fudbaler rođen u Novom Pazaru, te je kao slobodan igrač stigao u City.

Karijeru je počeo u Novom Pazaru, a igrao je još za Hajduk 1912, Jošanicu, Železničar Lajkovac, Kabel, Velež, Akademiju Pandev i Sileks. 

U našoj zemlji je, dakle, igrao za Velež, te 12 puta nastupio u Premijer ligi i jednom u Kupu Bosne i Hercegovine.

Što se Tuzla Cityja tiče, uskoro bi trebalo biti ozvaničeno da dolazi i veliko ime za naše prilike, a u pitanju je Amer Ordagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ordagića pamtimo po sjajnim igrama u dresu tuzlanske Slobode, a sada će ponovo igrati na Tušnju, no ovaj put u dresu Tuzla Cityja s kojim je ovaj veznjak dogovorio trogodišnju saradnju.

Ovaj 30-godišnjak je BiH napustio počekom 2018. godine kada je iz Slobode otišao u Norvešku gdje je potpisao za Brann.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti