Kobiljar se nakon sedam mjeseci pauze vratio u Premijer ligu: "Dogovorili smo se za 10 minuta"

Ponovo u bh. fudbalu

Kobiljar se nakon sedam mjeseci pauze vratio u Premijer ligu: "Dogovorili smo se za 10 minuta" · Zvanično

Endin Čaušević

Rijad Kobiljar je krajem prošle godine raskinuo ugovor s FK Sarajevo i bio je bez kluba, no sada je pronašao novi angažman i to ponovo u najjačem rangu bh. fudbala.

Kobiljar je više od pola godine bio bez kluba jer je krajem novembra prošle godine postigao sporazumni raskid saradnje sa Sarajevom.

Ovaj 27-godišnji veznjak je nakon odlaska s Koševa bio bez kluba, ali je ovog ljeta pronašao novi angažman i to u Premijer ligi.

Naime, Kobiljar će svoju karijeru nastaviti u dresu Tuzla Cityja koji je potvrdio na zvaničnoj stranici da je ovaj veznjak potpisao s njima ugovor.

Kobiljar je s Tuzla Cityjem potpisao trogodišnji ugovor, a nakon potpisa poručio je da se s čelnicima kluba dogovorio sve za deset minuta.

Oglasi

"Razgovor sa gospodinom Husićem je trajao 10 minuta. Dogovorili smo se vrlo lagano. Veoma sam sretan što sam tu u Tuzli. Prvo da se zahvalim gospodinu Husiću i Upravi kluba što su mi dali povjerenje da dodjem i nadam se da ću opravdati očekivanja što su zacrtali za mene. Ovo mi puno znači jer sam bio bez kluba pola sezone. Imao sam kontakt sa Tuzla Cityem zimus nakon raskida ugovora sa FK Sarajevo a nekako sam bio psihički opterećen i prošao sam malo teži period tako da sam htio malo “pobjeći” iz Bosne i čeko sam nešto vani. Ali sudbina je čudo, sve se dešava sa razlogom", rekao je Kobiljar i dodao.

"Eto opet sam tu i mislim da je ovo dobar izbor i iskorak za mene da se vratim u život i pomognem ekipi. Ima odličnih igrača, odličnih pojedinaca. Veoma sam sretan što sam tu, znam koliko ovaj klub znači gospodinu Husiću i znam koliko ulaže u ovaj klub a ja sam došao tu da pružim i dam svoj maksimum. Mislim da će moj kvalitet koji posjedujem doći do izražaja. Možda je ovo zadnji voz za mene da napravim nešto u karijeri i stvarno mislim da mogu".

Kobiljar je ponikao u američkom klubu Jacksonville Dolphins, a u BiH stigao je na ljeto 2015. godine kada je potpisao za Sarajevo.

U našoj zemlji igrao je još za Travnik, Olimpik, Zrinjski i GOŠK, dok je nastupao još za Olimpiju, Rudar iz Velenja i njemački KFC Uerdingen iz kojeg se prije dvije godine vratio u Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Kobiljara Tuzla City potvrdio je danas još jedno pojačanje. Riječ je o 23-godišnjem Anisu Jašaragiću koji je stigao iz slovenskog Kopera.

Baš kao i Kobiljar i ovaj krilni napadač s tuzlanskim klubom potpisao je ugovor na tri godine.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Sto ga zovete kobiljar?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi