Di Marzio tvrdi

U Splitu će da nastane haos: Ivan Perišić se vraća u Hajduk!

Midhat Šljivak

Ivan Perišić (34) blizu je povratka u Hajduk. Poznati italijanski transfer mag Gianluca Di Marzio objavio je danas kako je hrvatski reprezentativac na korak od dolaska u redove splitskog kluba.

Ivan Perišić raskinut će ugovor s Tottenhamom i postat će novi član splitskog Hajduka, tvrdi dobro poznati transfer mag Gianluca Di Marzio.

Iako 34-godišnji fudbaler ima još godinu dana ugovora s londonskim timom, on će ubrzo postati slobodan igrač i imat će priliku da potpiše ugovor tamo gdje želi.

A to je navodno Hajduk. Di Marzio tvrdi da je Perišić odlučan vratiti se u Split i tu okončati profesionalnu karijeru u narednim godinama.

Proteklih dana hrvatski reprezentativac je trenirao u Splitu. Navijači Hajduka su okupirali njegove društvene mreže s molbama za povratak i to će im se očigledno isplatiti.

Vidjet ćemo hoće li 34-godišnji ofanzivac na kraju zaista ponovo obući dres voljenog tima ili će ipak napraviti neki drugi korak.

Perišić je prošle sezone u dresu Tottenhama odigrao 44 utakmice, postigao je jedan gol i imao je 12 asistencija.

Treba napomenuti da je ovaj fudbaler ponikao u splitskom velikanu. Ipak, nikaa nije zaigrao za prvi tim jer je 2006. godine prodat francuskom Sochauxu.

U bogatoj karijeri Ivan Perišić je pored Tottenhama nastupao još za Roeselare, Club Brugge, Borussiju iz Dortmunda, Wolfsburg, Inter i Bayern.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 127 puta i zabio je 33 gola, te je učestvovao u velikim uspjesima na prethodna dva Mundijala u Rusiji i Kataru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.